Hírek

A Brenner Kollégium pályázatai

2012. január 13., 19:20

A néphagyományok megismerte- tését és a diákok pályaválasztá- sának megkönnyítését célzó programokra nyert pályázati forrást a Brenner János Kollégium a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet ifjúsági közösségeket támogató keretéből. A részletekről tegnap tartottak bemutatóval egybekötött tájékoztatót a kollégium díszermében.

A Brenner Kollégium pályázatai

November óta működik a néptánc szakkör a Brenner János Kollégiumban. A diákok, akik csatlakoztak a műhelymunkához, már bemutatták tudásukat a karácsonyi házi ünnepségen is.

Pongrácz Benedek - kollégista
"Szívesen járok a néptánc szakkörbe, mert itt a barátaimmal együtt lehetek, és sok új dolgot is tanulok."

A néptánc mellett a népzenei és a kézműves hagyományok ápolására is lehetőséget ad szakköri foglalkozás keretében a FolKoli program, melyre több mint félmillió forintot nyert az intézmény.

Kovács Sándor - projektvezető, Brenner János Kollégium
"A megismerésen van a hangsúly, mert ez az a korosztály, amelyik nem kapta meg ezeket a hagyományokat, és a mi feladatunk átadni nekik."

A nevelőtestület tavasszal megyei folklórvetélkedőt szervez, és a pedagógusok ízelítőt adtak a Harang együttes tevékenységéből is, amihez most toboroznak tagokat. A 175 férőhelyes kollégium szinte teljesen kihasznált. A középiskolás lányok és fiúk számára kötelező a heti egy szakköri foglalkozás.

Tálas Józsefné - vezető, Brenner János Kollégium
Értékes és hasznos programokra nem nehéz őket megnyerni, nagyon szíbvesen vesznek rajtuk részt.

A kollégium alapítványa is sikeresen pályázott. Közel 160 millió forintot nyert a Ki tudja merre - életút támogató programra, mely a pályaválasztás előtt álló diákoknak segít szakmabemutató előadásokkal, önismereti foglalkozásokkal.