Hírek

A Corvinus csapatát fogadta az ELTE Savaria Egyetemi Központ együttese

2024. március 27., 11:44

A Futsal Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság újabb állomásán a Corvinus csapatát fogadta az ELTE Savaria Egyetemi Központ együttese. Sákovics Péter tanítványai remek játékkal, közönségszórakoztató mérkőzésen tettek újabb lépést a bajnoki döntő felé.

A Corvinus csapatát fogadta az ELTE Savaria Egyetemi Központ együttese

Tehetséges labdarúgók és futsal játékosok alkotják a szombathelyi ELTE csapatát, akik idén is részt vesznek a MEFOB kiírásban. A lebonyolítási rendszere változása révén valamennyi mérkőzés számít a csapatoknak, akik két csoportkörön keresztül juthatnak el az országos döntőig. A vasi együttes nagy lépést tett a finálé felé, hiszen a Győr elleni párharc után a Corvinus sem fogott ki rajta. Az első felvonást könnyedén hozták Sákovics Péter tanítványai, akik nagy kedvvel játszottak a hazai közönség előtt. Végig vezetve, 5-1-es sikerrel biztosították helyüket a következő körben.

Dobos Dávid - játékos, ELTE-SEK

Mindenképpen küzdelmes mérkőzésnek gondolom a mait, szerintem nagyon jó volt a hangulat, ez nagyban köszönhető annak, hogy nagyon sok néző és iskolatársunk is kijött. A mérkőzés maga kicsit nyögvenyelős volt, de nagyon jó érzés nyerni, főleg hazai környezetben.

Az eredménnyel igen, azonban a mutatott játékkal nem volt teljesen elégedett a hazaiak mestere.

Sákovics Péter - vezetőedző, ELTE-SEK

Az volt a célkitűzésünk, hogy továbbjussunk. Ezen belül végülis a fő célt teljesítettük, de azért voltak olyan játék elemek, amelyeket szerettük volna gyakorolni, miután már eldőlt a mérkőzés, hiszen ugye idegenben is nyertünk 4-2-re. De ennek megvalósítása nem sikerült. Ez abból adódik, hogy ez egy válogatott, ugye mindenki máshol játszik - főleg nagypályán, kevesen futsaloznak - gyakorlásra meg igazából nincs lehetőségünk.

Sikerével már a legjobb nyolc között van az ELTE együttese, amely egyetlen páros mérkőzésnyire van a Final Four-részvételtől.