Hírek

A felnőtt és a korosztályos bajnokságokban is jól szerepelt a Haladás-Viktória FC együttese

2024. június 07., 23:43

A felnőtt és a korosztályos bajnokságokban is jól szerepelt a Haladás-Viktória FC együttese. A Simple Ligában hatodik lett, a Magyar Kupában pedig az elődöntőig menetelt Markó Edina csapata. Nyáron a játékosok egyéni edzésprogram szerint készülnek a következő szezonra, a szakmai stáb pedig a keret kialakításán dolgozik.

A felnőtt és a korosztályos bajnokságokban is jól szerepelt a Haladás-Viktória FC együttese

Bár a Simple Liga már májusban véget ért, a munka nem állt meg a Haladás-Viktória FC labdarúgói számára. A pontvadászat során az előkelő hatodik helyen végeztek, míg a kupában a későbbi aranyérmes Győr előtt kényszerültek fejet hajtani. A felnőtt keret programját már a levezető edzések alkotják, ugyanakkor a csapat nagy része még a korosztályos bajnokságban is érdekelt volt, így számukra hosszúra nyúlt a szezon.

Hérincsné Markó Edina - vezetőedző, Haladás-Viktória FC

Egyértelműen olyan játékosokat próbáltuk Szombathelyre igazolni, akik tudtuk, hogy hosszú távon újra egy bajnokesélyes csapat gerincét alkothatják, magját alkothatják. Teljesen természetes volt, hogy a játékperceket tekintve próbáljuk építeni az Ő fejlődésüket, lényeg az hogy minden egyes hétvégén megkapják azt a terhelést a mérkőzéseken, amire szükségük van a fejlődéshez. S azt a közeget megteremteni, hogy az idősebb, a tapasztaltabb és a jó játékosoktól tudjanak tanulni az edzéseken.

Nyáron egy rövid pihenőt követően a labdarúgók egyéni edzésterv alapján dolgoznak. Ezt követően kezdik meg a felkészülést a következő idényre. A szakmai stábnak a keret és felkészülési program kialakítása a barátságos mérkőzések lekötése ad feladatot. A több mint három évtizedes múltra visszatekintő Viktória együttese a következő idényben nagyot lépne előre: céljuk az éremszerzés..