Hírek

A földimalac, aki semmiben sem volt biztos

2022. január 25., 15:14

Közös bemutatót tart vasárnap a Mesebolt Bábszínház és a  zalaegerszegi Griff Bábszínház. Az óvodásoknak szóló történetet a 2017-es ősbemutató után 3 fiatal színésszel frissítették fel idén.

 

A földimalac, aki semmiben sem volt biztos

Pim egy földimalac, nemrég született és még sosem hagyta el azt a kényelmes odút, ahol édesanyjával él. A nagyvilágban sok ismeretlen dologba ütközik. A kismalac történetét 5 évvel ezelőtt már bemutatta a Mesebolt, most új színészekkel keltik életre a történetet. Jill Tomlinson meséjét kifejezetten óvodások figyelmébe ajánlja a Mesebolt Bábszínház.

Bartal-Kiss Rita - rendező
,,Óvodás korú gyerekek nagyon jó, hogyha állatmeséken keresztül mutatjuk meg ezeket a problémákat , egyébiránt Jill Tomlinson meséjit sokszor használják a pszichológusok pszichoterápia során is .

A jó hangulatú, könnyed próbafolyamatban új impulzusokat adtak a színészek, és ahogy Kovács Géza igazgató elmondta, érdemes volt rájuk hangolni az előadást.

A három szereplős előadás a ,, ki vagyok én a világban,, vagy a közösségben való érvényesülés kérdését is taglalja.

Varga Bori - bábszínész
,, Talán ez így ebben az izgalmas, még talán felnőttként is tök érdekes ez, hogy én azt hiszem, hogy valamit tudok, de más meg mást tud, és mutat nekem valami olyat, amit én még nem tudok és mondjuk akár egy idősek vagyunk

Pim malac mellett a barátok és az anyuka karaktere is lényeges a történetben. Széles skálán mutatják be egy kisgyerek és környezete hétköznapi helyzeteit - játékosan.

Kovács Bálint-bábszínész
,, Ebben a történetben valóban én leszek az összes kis vicces, cuki állat, akivel találkozik a földimalac, és rácsodálkozik a világ különböző dolgaira, hogy mennyire másképp működnek azok az állatok,,

Kolozsi Angéla-bábszínész
,,Elég hosszan taglaljuk, ahogy ez az éjszaka működő és nappal alvó asszony szeretne aludni napközben, napközben az ő kismalaca nem alszik, hanem megy és szeretné felfedezni a világot. Ez az alváshiány, amit talán minden szülő ismer,,

"De azért megtanítasz harcolni? azt hiszem lassan tényleg itt az ideje.

A színház pénzügyi okokból csak két bemutatót tart az évadban. A földimalac, aki semmiben sem volt biztos című előadást január 30-án láthatja először a közönség.