Hírek

A Fradi után újabb topcsapattal találkozik az SZKKA

2021. április 30., 14:10

Nehéz meccs vár az NB I-ben szereplő szombathelyi kézislányokra, de szeretnének meglepetést okozni a harmadik helyen álló Vác otthonában.

 

A Fradi után újabb topcsapattal találkozik az SZKKA

Az FTC elleni hazai mérkőzés után újabb rettentően nehéz csata vár a Hungast SZKKA NB I-es csapatára. A szombathelyi kézislányok a hétvégén ismét egy topklubbal, a K&H Liga előkelő harmadik helyén álló Váci NKSE együttesével játszanak, ráadásul idegenben. Az SZKKA jelenleg az utolsó előtti, kieső helyen áll és már csak egy hónapja maradt, hogy kiharcolja az élvonalban maradást. Biztató lehet a szombathelyiek számára, hogy a januári hazai mérkőzésen végig pariban voltak a Váccal és csak a végjátékban szenvedtek háromgólos vereséget.

Marosán György - vezetőedző, Hungast SZKKA
“Nagyon jó, koncentrált, fegyelmezett játékot nyújtottunk hazai pályán. Nyilván a Vác Magyarország egyik topcsapata, tele válogatott játékossal, de kezdődik a májusunk. Május első napján játszunk és itt nagyon komoly a tét számunkra. Bizonyítani akarunk.”

A találkozó toronymagas esélyese természetesen az EHF Európa Ligát is megjárt Vác, de az SZKKA trénere hisz abban, hogy csapata képes lehet meglepetést okozni.

Marosán György - vezetőedző, Hungast SZKKA
“Szeretnénk meglepetést okozni. Persze tudjuk, hogy a papírforma az nem mellettünk szól, de megteszünk majd mindent, hogy a nagyon jó erőkből álló Vác ellen képesek legyünk akár meglepetést okozni. Ezért dolgozunk, a héten nagyon sok taktikai edzésünk volt és szeretnénk megmutatni magunkat, hogy készen állunk erre a bajnokság finisére, ahol tényleg nagyon szép erőpróbák várnak majd ránk.”

Az SZKKA csapatára a váci mérkőzés után még öt meccs vár májusban és ezekből legalább kettőt meg kell nyernie ahhoz, hogy bennmaradjon a női kézilabda NB I-ben.