Hírek

A gyermek vízilabda bajnokság utolsó fordulóját rendezték Szombathelyen

2022. május 23., 18:06

Öt csapat részvételével rendezték meg a gyermekek számára kiírt felső-házi vízilabda bajnokság utolsó fordulóját. A szombathelyi seregszemlén kiválóan játszott a házigazda Aligátorok, amely végül a negyedik helyen fejezte be a szezont.

 

A gyermek vízilabda bajnokság utolsó fordulóját rendezték Szombathelyen

A Dunántúli régió öt legjobb gyermek csapata öt fordulón keresztül szállt medencébe, hogy eldöntsék, melyik vízilabda klub a legjobb. A legutóbbi hétvégén már az utolsó felvonást rendezték Szombathelyen a Fedett uszoda vízilabda csarnokában. A hazai színeket az Aligátorok képviselték, rajtuk kívül pedig bizonyíthattak a győri, kaposvári, székesfehérvári és pécsi pólósok. A felsőházi rájátszás lebonyolítási rendszerét tekintve valamennyi játéknapon két-két találkozót játszottak a főszereplők és az utolsó állomáson dőlt el a helyezések sorsa. Az AVUS gyermek csapata a Kaposvár és a Pécs ellen mérkőzött meg hazai környezetben. Az első derbit szenzációs játékkal 11-7-re nyerték meg. A győzelemben elévülhetetlen érdemeket szerzett Ekler Botond, aki hat gólt szerzett valamint brillírozott kapusként Valastyán Csenge is, aki a nagyszünet után csak kétszer kényszerült maga mögé nyúlni. Bár a Pécs ellen tisztes helytállásra futotta a szombathelyi gyerekek erejéből, az elsődleges cél a játékosok fejlődése volt.

Sztojadinov Nikola - edző, AVUS
Nekünk valójában szakmailag nem számít az eredmény, nyilván így mindig titokban küzdünk, hogy nyerjünk a meccseken, mégis csak az motiválja a gyerekeket. De nem ez a fő cél, hanem az, hogy fejlődjenek egyénileg meg csapatilag.

A Dunántúli régió gyermek vízilabda bajnokságát végül a kiegyenlített teljesítménnyel kirukkoló Pécs nyerte meg, megelőzve a Fehérvár VSE-t és a Győri VE csapatait. Az AVUS nagy hajrát bemutatva a szezont a negyedik helyen fejezte be.