Hírek

A Haladás tehetsége, Kovács István a Videotonba tart

2012. január 16., 16:53

A múlt hét elején elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Haladás Sopron Bank NB I-es labdarúgócsapata. A hírek egyelőre azonban nem az edzéseken folyó  munkáról szólnak, hanem a játékoskerettel kapcsolatos változásokról.

A Haladás tehetsége, Kovács István a Videotonba tart

Nagyon úgy néz ki, hogy a szombathelyiek legtehetségesebb fiatal játékosa, a sokszoros korosztályos válogatott Kovács István távozik a vasi zöld-fehérektől. A szombathelyi  futballista iránt a bajnoki címvédő  Videoton érdeklődik igen intenzíven. Meg nem erősített információk szerint a székesfehérváriak 500 ezer Eurót, valmint a középpályás Nagy Dánielt adnák Kovács Istvánért. Ezen kívül  amennyiben a fehérváriak továbbadnák a játékost, úgy a vételár 25 százaléka a vasiakat illetné. Nagy Dániel egyébként a tervek szerint kölcsönbe érkezne a Perint-partiakhoz, s járandóságának  felét a Videoton állná. A két tárgyaló klub nagyon közel áll a megegyezéshez. Egy másik Haladás-játékost is kiszemelt magának az egyik honi csapat: a Győri ETO Guzmics Richárdra vetette ki a hálóját.  A 24 esztendős védő szerződése hamarosan lejár a szombathelyiekkel és még nem egyeztek meg a hosszabbításról a felek. Az viszont már biztos, hogy Nagy II. Gábor távozik a Rohonci útról: a hátvéd Gyirmóton folytatja pályafutását, ám nem zárta ki, hogy a későbbiekben visszatér a Haliba.

Nem csak távozókról, hanem érkezőkről is esik szó a Haladás háza táján. A  zöld-fehérek a kaposvári Kulcsár Kornélt szeretnék leigazolni. A hírek szerint van esély az üzlet nyélbe ütésére. A szombathelyi klubnál  két kecskeméti labdarúgó is képbe került: Bori Gábor és Balogh Béla érkezhet a vasiakhoz a hírös városból.