Hírek

A Hali nyerte a X. Király Kupát

2013. július 15., 18:33

A Szombathelyi Haladás csapata az elődöntőben a Slavia Sarajevo, míg a fináléban a Diósgyőri VTK gárdáját győzte le.

A Hali nyerte a X. Király Kupát

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is négy csapat vett részt a labdarúgó  Király Kupa küzdelmeiben. A sorsolás alapján a hazai  Szombathelyi Haladás a Slavia Sarajevo csapatával kezdett. A vasiak jó játékkal 3:1 arányban győzték le a bosnyák gárdát és bejutottak a fináléba, ahol 2:1-re verték a címvédő Diósgyőr együttesét és ennek köszönhetően az első helyen végeztek a tizedik alkalommal kiírt viadalon.

Artner Tamás vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Azt hiszem, hogy maximális gratuláció jár a fiúknak. Azt lehet mondani, hogy egy kemény hét után nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Mind az első, mind pedig a második mérkőzésen megérdemelten nyertünk. És a két mérkőzés alapján megérdemelten nyertük meg a tornát.”

A Haladás csapata a kupa mellett három különdíjat is itthon tartott. A Király Kupa legjobb kapusa Rózsa Dániel, míg legjobb edzője Artner Tamás lett. A gólkirályi címet pedig két találatával Andorka Péter gyűjtötte be.

Andorka Péter labdarúgó, Szombathelyi Haladás
“Hála Istennek jól sikerült a csapat számára a két mérkőzés és én is tudtam gólokat szerezni. Úgy hogy szerintem jól szolgálta a felkészülésünket ez a délután.”

A kupagyőztes Haladás a héten folytatja a felkészülést a bajnoki nyitányra. A zöld-fehérek szerdán az Ajka csapatával meccselnek.  Azon a mérkőzésen valószínűleg pályára lép a próbajátékra érkező 24 esztendős szerb csatár, Mladen Popovics is.