Hírek

A hat legjobb általános iskolai csapat állt rajthoz a Játékos Sportvetélkedő városi nagy döntőjén

2022. december 07., 22:54

A hat legjobb általános iskolai csapat állt rajtvonalhoz a Játékos Sportvetélkedő városi nagy döntőjén. A nagy múltra visszatekintő sportrendezvényen különböző feladatokat kellett minél rövidebb idő alatt teljesíteni. A gyerekeket szülők, tanárok és osztálytársak buzdították a lelátóról.

A hat legjobb általános iskolai csapat állt rajthoz a Játékos Sportvetélkedő városi nagy döntőjén

Több mint negyven éve indult országhódító útjára a "Gyere velünk, csináld velünk" vetélkedő, amely az általános iskolásokat célozta meg. Az évek során némileg átalakult, de továbbra is a sport az, ami meghatározza ezt a rendezvénysorozatot. Idén sem maradt el a Játékos Sportvetélkedő: a selejtezőt követően a nagydöntőt is az egyetemi sportcsarnokban rendezték meg a Sport és Ifjúsági Iroda valamint a Diáksport Szövetség együttműködésének köszönhetően.

Varga Jenő - szervező
- Szombathely büszkesége ugye a játékos sportvetélkedő, hiszen Szombathelyről indult és Szombathely erre nagyon büszke illetve Szombathely diáksportja. 14 városi csapat és sajnálatos módon 1 megyei csapat indult. Azt gondolom, hogy végig gondoljuk, hogy hány iskola van Szombathelyen és majdnem mindegyik általános iskola indul, ez valami fantasztikus szám és az országban is egyedülálló Szombathelynek a diáksportja, ha ezt a sportágat nézzük. Tehát a 14 csapat két fordulóban mérettette meg magát és ennek megfelelően mind a két selejtező futamban 3-3 első helyezett iskola jutott tovább a nagydöntőre. 

A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a versenyszámokat, hogy valamennyi sporteszközt jól tudják használni a gyerekek, akik nemcsak egymással, hanem az idővel is versenyeztek. Nagy népszerűségnek örvendett a sorverseny, ugyanakkor az egyéni feladatokban is ügyeskedtek a csapatok. A várakozásoknak megfelelően a már több országos bajnoki címmel rendelkező Derkovits Gyula Általános Iskola magabiztosan nyerte a sportvetélkedőt, megelőzve a Gothard és az Oladi iskola csapatát.