MNB - 2
MNB

Hírek

A hétvégén rendezték a szombathelyi Dobó SE nyári versenysorozatának első fordulóját

2020. július 07., 15:04

A hétvégén rendezték a szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobó Akadémia nyári versenysorozatának első fordulóját. A viadalon rengeteg induló volt, ugyanis a pandémia után ez volt az első verseny, ahol korlátozások nélkül lehetett részt venni. A szombathelyi Dobó SE versenyzői ezúttal is odatették magukat.

A hétvégén rendezték a szombathelyi Dobó SE nyári versenysorozatának első fordulóját

A telefonnál: Németh Zsolt - vezetőedző, Dobó SE
“Teljes mértékben elégedett vagyok a versennyel. Elsősorban most arra voltunk kíváncsiak, hogy terhelés mellett milyen teljesítményre képesek a versenyzőink. Az volt a cél, hogy az idei legjobbjukat közelítsék meg. Ezt meg is tették, aminek nagyon örültünk.”

Az olimpiai kvótás Halász Bence három hete a világ idei legjobbját dobta, de most néhány centivel elmaradt a múltkori eredményétől.

A telefonnál: Halász Bence - versenyző, Dobó SE
“Úgy gondolom, hogy jó eredményt sikerült elérnem. Szerettem volna egyéni csúcsot dobni, vagy akár még 80 méteren is végre túllépni. Ez most sajnos nem sikerült, de van még verseny idén. Úgy gondolom, hogy hamarosan meg fog történni, nagyon szeretném.”

A nap legjobb eredményét Viszkeleti Villő érte el, a serdülő korú lány a 65.54 méteres dobásával az U18-as világranglita élére dobta magát. A Dobó SE versenyzői legközelebb július 25-én, a 12. Németh Pál Emléknapon lépnek dobókörbe.