Újévi Operettgála
Vackor karácsonya

Hírek

A játszótér állapota miatt panaszkodnak a Petőfi-telepen élők

2023. január 17., 19:12

Húsz éve nem történt itt érdemi fejlesztés, a játékok elhasználódtak, cserére szorulnak, és a közeli focipályán is lenne mit javítani. A témát egy lakó vetette fel a legutóbbi közmeghallgatáson, akkor Nemény András polgármester megígérte, hogy személyesen is felkeresi a játszóteret, és igyekeznek megoldást találni. Ma délelőtt a környékbeliekkel együtt járta be a területet, és egy közel egymillió forint értékű felújítást jelentett be, ami két hónapon belül megvalósulhat.

A játszótér állapota miatt panaszkodnak a Petőfi-telepen élők

A templom mögött terül el Petőfi-telep játszótere, ahol már két évtizede nem történt felújítás. Az egyre rosszabb állapotú eszközöket sorra leszerelték, de nem pótolták, és a megmaradt játékok is cserére szorulnának. A focipálya körüli háló az egyetlen, ami viszonylag új.

Szabóné Császár Rebeka - vezetőségi tag, Petőfi-telepért Egyesület
"Az idő eljárt az eszközök fölött, korszerűtlenek, nem a mai időnek megfelelőek. A kiskorú gyerekeknek, bölcsődéknek semmilyen játék nincs. a nagyobbaknak a focipálya olyan állapotban van, hogy egy eső után használhatatlan itt minden, de ha nem esik, akkor is olyan hepehupás, hogy lehetetlen rajta minőségi időt tölteni."

"105 18 év alatti gyerek él itt novemberi adat alapján, azóta már sokkal több van már, 4-5-tel többen születtek azóta."
A városrészen sok fiatal család él, nagy az igény egy jó állapotú játszótérre. A polgármester elmondta, a város pénzügyi lehetőségei korlátozottak, tartani kell a takarékossági programot, de egy kisebb ráncfelvarrást meg tudnak valósítani.

Nemény András - polgármester
"Egy pénzkeretet határoztunk meg, első körben egymillió forint körülit, de a saját keretemből is egy kicsit hozzátéve fel tudjuk frissíteni a játszóteret."
   
"Amit el tudnánk végezni a következő 60 napban, ha ezt megrendelnénk, az egy 8 tételből álló dolog."

Horváth Soma alpolgármester sorolta, mi újul meg: telepítenek egy homokozót, a játékok alá ütéscsillapító réteg kerül, felújítják a hintát és egy ping-pong asztalt, cserélik a libikókát, a focikapukat újrafestik és új hálóval látják el, a pályán kavicsozásssal megszüntetik a sártengert. Plusz kukákat és padokat is kihelyeznek. Egyelőre erre futja.

Németh Ferenc
"Egy olyan dolog fog megvalósulni, ami az utóbbi 20 évben nem történt. A gyerekek és az itteni lakosok nagy hasznát fogják venni, és elégedettséggel tölt el bennünket, hogy máris történik valami."

Felújításra szorul a játszótérre vezető járda, háló kellene a focipálya rövidebb oldalára is. Betonburkolatú pályáról álmodnak a helyiek, hogy a kicsik biciklizhessenek is rajta, mert a rossz állapotú járdákon nem lehet. Szívesen látnának egy kültéri fitness parkot is. A további felújításhoz uniós pályázati lehetőséget keresnek.

Nemény András - polgármester
"Amint megnyílnak olyan uniós fejlesztések, amelyek épp erre valók, korábbi ciklusban volt ilyen, és most is lesz, az egy nagyobb felújítást jelenthet, akár egy teljes betonozott focipályát meg fogunk tudni építeni, amit kérnek, azt fogjuk beletenni. Várjuk, hogy ez a lehetőség megnyíljon."

Az összetartó sorokmajori lakóközösség sokat tesz a területért: füvet nyírnak, festik a játékokat - ennek köszönhető, hogy nem került ennél is rosszabb állapotba a játszótér. Ágh Ernő, a körzet képviselője úgy fogalmazott, örül a fejlesztésnek, nagy szükség volt rá.