MNB
MNB - 2

Hírek

"A jövő vállalkozói" - Műhelytalálkozó a Savaria TISZK központi épületében

2012. február 22., 17:46

A REKORD hálózat egyik projektje keretében szervezett eseményen arról is tárgyaltak, hogyan lehet elérni, hogy a fiatalok már az iskolában megismerjék a vállalkozói szemléletet. A REKORD hálózat célja a partnerségi alapú gazdaság és foglalkoztatás-fejlesztés meghonosítása. A hálózat oktatási programok megvalósulását és a vállalkozói kultúra elterjedését szeretné elérni.

A jövő vállalkozói - Műhelytalálkozó a Savaria TISZK központi épületében

A szakemberek a vállalkozói ismeretek oktatásáról és a vállalkozások beindításának lehetőségéről is tárgyaltak a műhelytalálkozón, amit a REKORD hálózat foglalkoztatással kapcsolatos projektjének keretében tartottak.

Bálint András, ügyvezető, Savaria TISZK
"A mai nap legfontosabb témaköre az, hogy hogyan tudnánk hozzásegíteni a fiatalokat ahhoz, hogy egy vállalkozói szemlélet kialakuljon, és ezt már az iskolai keretek között megkapják."

A REKORD hálózat 2010-ben jött létre. A régió 13 foglalkoztatási paktuma és közel 50 szervezet által alkotott hálózat célja, hogy a vállalkozókat intenzívebben bevonja a partnerségi munkába. A "jövő vállalkozói" című vezérprojekttel a vállalkozóvá válást szeretnék segíteni.

Básthy Béla, elnök, REKORD Hálózat Irányító Csoport
"Úgy látjuk egyébként, hogy a szereplők közötti kapcsolatoknak az élesztése és erősítése az eredményes, én mondjuk a saját térségemben, egy ilyen paktumban részt veszek, és azt látom, hogy a képzési tartalmak határozásában, a képzések lebonyolításában egyaránt élénkült az együttműködés az iskolák és a vállalkozók között."

Egy projekt keretében a Horváth Boldizsár Szakközépiskola tanárai egy tananyagot is kidolgoztak a vállalkozási ismeretek oktatásához.

Bokor Csaba, szakmai igazgató-helyettes, Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium
"A munka során azt tapasztalták, hogy nagyon sok olyan szakma van, ahol tanulnak a diákok vállalkozásismereteket, azonban a különböző szakmáknál ez különböző mélységű. Ez az anyag nyilván azt a célt szolgálja, hogy az okotató tanárokat segítsük szakmai anyaggal."

A segédanyagok pénzügy, gazdálkodásügy, marketing, gazdasági jog és vállalkozásismeret témakörökben készültek, és négy szombathelyi iskolában tudják majd használni.