MNB - 2
MNB

Hírek

A kormány támogatásával másfél milliárd forintból készült el a Jabil új gyártócsarnoka

2013. július 12., 18:07

Az amerikai alapítású vállalat nagybefektetőnek számít Magyarországon. A tervek szerint félezer embernek biztosít munkát a cég a jövőben, most átcsoportosításokra ad lehetőséget a nagyobb üzemterület.

A kormány támogatásával másfél milliárd forintból készült el a Jabil új gyártócsarnoka

Puskás Tivadar, polgármester
„Hogyha valaki gyárat alapít, akkor bízik a jövőben. Hogyha valaki gyárat bővít, akkor megalapozottan bízik a jövőben.”

Bővült a Jabil szombathelyi gyára, összesen másfél milliárd forintból. 1200 embernek ad munkát a vasi megyeszékhelyen az elektronikai összeszereléssel foglalkozó üzem. A külgazdasági államtitkár szerint, ez a gyárbővítés is azt bizonyítja, hogy jó a befektetési környezet Magyarországon.

Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár, Miniszterelnökség
„Elértük azt is, hogy a tavalyi esztendő végére, többek között a Jabil-nek köszönhetően, Magyarországon a közvetlenül befektetett külföldi tőkeállomány 78 és fél milliárd euró volt, ez a GDP-nek körülbelül a 80százaléka, ez pedig közép-európai összehasonlításban az első helyre tesz minket.”

A gyárbővítés célja a munkahelyek megőrzése, hosszú távon a munkahelyteremtés.

Hende Csaba, honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője
„Óriási lehetőséget látunk a gyáripar fejlesztésében, Magyarországot csak a munka, mégpedig a termelő munka húzhatja ki a csávából, igaz ez egyébként egész Európára.”

A termelő munka helye a szombathelyi üzemben 8600négyzetméterrel, 24ezer négyzetméterre nőtt. Ekkora területtel pedig nem csak a közeli jövőre tervez az amerikai alapítású vállalat.

Pajor Attila, ügyvezető igazgató, JABIL
„Nagyon hosszú távú, 10-15, akár 20éves befektetési időszakról beszélünk itt, az a vállalat úgy gondolja, hogy valóban 15 és 20 évig szeretne abban a térségben sikeresen működni.”

A megrendelései függvényében, további 400-450 dolgozót foglalkoztatna a Jabil Szombathelyen. Informatikust, logisztikust, mérnököt most is keres az üzem.