Hírek

A következő évadban klasszikus,sokak által ismert történeteket állít színpadra a Mesebolt Bábszínház

2024. május 09., 15:21

A következő évadban klasszikus, sokak által ismert és szeretett történeteket állít színpadra a Mesebolt Bábszínház. Nyáron ideiglenesen a Welther Károly utcai volt SZOVA-központba költözik a szombathelyi társulat, ám a tervek szerint szeptembertől az MMIK épületében indulhat az új évad.

A következő évadban klasszikus,sokak által ismert történeteket állít színpadra a Mesebolt Bábszínház

A Mesebolt Bábszínház irányítását júliustól Csató Kata veszi át. A jelenlegi igazgató, Kovács Géza már az új vezetővel közösen állította össze a 2024/25-ös évad műsortervét - öt bemutatóval készül a társulat. A korábbi években már színpadra vitték Kutyus és Cicus történetét, szeptembertől pedig újabb vidám epizódokkal egészül ki Josef Capek meséje.

Kovács Géza - igazgató, Mesebolt Bábszínház

“Visszatér Kutyus és Cicus története újabb történetekkel, amit pár évvel ezelőtt játszottunk és nagyon szerették, elsősorban az óvodás gyerekek, tehát egy újabb történethalmaz érkezik Kutyus-Cicussal. Utána egy Kipling mesét, A magányosan sétáló macskát rendezi Veres Andris rendező barátunk, aki szinte minden évben egy-két előadást jegyez itt a Mesebolt Bábszínházban”

A bábszínház decemberben olyan különleges meglepetéssel is készül, amiről egyelőre csak annyit lehet tudni: nem volt még hasonló jellegű műsora a Meseboltnak. Ugyancsak télen a nézők megismerkedhetnek Nekeresd ország Nevesincs királyával: Móra Ferenc klasszikus meséjét, A didergő királyt viszi színpadra a szombathelyi társulat. Folytatódik az Árpád-házi uralkodókat bemutató sorozat - ezúttal Szent Margitról, IV. Béla lányáról szól a mese. Az évad végén Mosó Masa és barátai látogatnak a Meseboltba.

Kovács Géza - igazgató, Mesebolt Bábszínház

“Rengeteg gyerek tanult meg olvasni, írni a Mosó Masa alapján - ez egy koncertszínházi, koncert-bábszínházi előadás lesz élőzenével és a Mosó Masa könyv alapján.”

A koncert-színházi produkcióban a muzsikáról a Veronaki zenekar gondoskodik. Sikeres pályázat esetén egy ukrán vendégrendező - elsősorban középiskolásoknak szóló -, az ukrajnai háborút feldolgozó darabjával is bővülhet a soron következő évad programja.