Hírek

A Mesebolt Bábszínház legújabb bemutatója: A tó titka

2023. május 04., 16:05

Barátság, kaland és egy fiatalkori szerelem - erről szól a Mesebolt Bábszínház legújabb bemutatója, A tó titka. A történet a régmúltban játszódik egy kis faluban, ahol az emberek harmóniában élnek. Egy nap a gonosz viszont mindent felborít, négy gyermek viszont ellenáll a hamisságnak, és megpróbálja megmenteni a falut. A darabot vasárnap mutatják be.

A Mesebolt Bábszínház legújabb bemutatója: A tó titka

Egy kis faluban, Bajáncsán járunk, ahol boldog gyerekek és felnőttek élnek. Az idilli hangulat azonban hamarosan felbomlik, a gonosz ugyanis a közelben ólálkodik. Lelkekre szomjazva időnként előbújik a barlangjából, hogy egymás ellen fordítsa az embereket. Négy gyermek száll szembe a hatalmas, ravasz és erős ellenséggel.

gyertek, van egy ötletem

Galuska László A tó titka című darabját hagyományos módon, illuzív színházi formával állítják színpadra az alkotók. A díszletet színészek és technikusok mozgatják.

Kovács Géza - rendező
“Igazán a megközelítés, a díszletmozgatás, az, hogy teljesen illuzív színházi formát választottunk, tehát minden takarva van. A díszletek, a helyszínváltások, azok alulról kerülnek betáplálásra, tehát úgy működik minden mint a régi idők bábszínházában. Gyakorlatilag egy picit olyasmi, mint egy bábfilm, mint egy tévés bábfilm, annyira gördülékenyen és illuzív módon történik meg minden részletváltás.”

Az alkotók saját gyerekkorukból merítettek ötleteket a darab látványvilágához.

Trifusz Péter - tervező
“A külső paravánsíkot borító kenderkötél az gyakorlatilag azoknak a makraméknak amiket édesanyám is készített, talán azoknak a felvillanása, a kisfigurák, akik megjelennek a darabban, azok meg szintén nekem is gyermekkoromban létező karakteres figurák, akik a kisvárosban, kisfalvakban éltek. Tehát a színekben is próbáltunk, tehát ebből a színből amit ez a kenderkötél adott ebből kiindulni, és ehhez lettek igazítva, egy ilyen pasztelesebb színvilág, ami talán méginkább passzol ehhez a világhoz.”

A tó titka című darab premierje vasárnap lesz a Mesebolt Bábszínház Lázár Ervin-termében.