Hírek

A női rendőr válogatottal csapott össze edzőmérkőzésen a SzoESE

2024. március 22., 20:22

Papírforma vereséggel zárta az alapszakasz a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, amely így is túlszárnyalta az elvárásokat és a 3. helyet megszerezve biztosította helyét a rájátszásban. Szabó László tanítványai a közelgő playoffra a női rendőr válogatottal csapott össze edzőmérkőzésen.

A női rendőr válogatottal csapott össze edzőmérkőzésen a SzoESE

Az előkelő harmadik helyet szerezte meg a Magyar Egyetemi és Főiskolai kosárlabda-bajnokság alapszakaszában a SzoESE együttese. Szabó László tanítványai csupán négyszer szenvedtek vereséget erősebb csapatoktól, a számukra nyerhető meccseket stabilan hozták.

Szabó László - vezetőedző, SzoESE

Az első két csapat az annyira kiemelkedik a mi csoportunkból, gyakorolatilag a tavalyi és a tavalyelőtti bajnok, akik gyakorlatilag azt mondhatom, hogy A-s játékosok, perem játékosok, válogatott játékosokkal teletűzdelve. Ő ellenük nem volt reális cél a győzelem, minden alkalommal küzdöttünk becsülettel, ennyire futotta.”

A héten edzőmérkőzést játszottak a rájátszásra hangoló szombathelyiek a magyar női rendőr kosárlabda válogatottal. A nemzeti együttes három napon keresztül Körmenden tréningezett a Krétán rendezendő Európa-bajnokságra, ennek részeként látogatott el a szombathelyi egyetemi csarnokba.

Péter Zsolt - edző, r.alezredes, Magyar Női Rendőr Kosárlabda válogatott

A COVID időszakban nem tudtunk részt venni, mert lefújták a versenyt. Előtte voltunk Franciaországban ott nagyon szépen helytálltunk egy hat fős döntőn, ahol egy hajszálon múlva lettünk negyedikek. Úgyhogy eljött az idő, a négyéves ciklus eljött megrendezésre kerül, a rendőr sportszövetség benevezte a magyar válogatottat és most egy éve készülünk a versenyre.

A felkészülési mérkőzésen egy félidőn keresztül fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az edzők különböző taktikai elemeket gyakoroltattak. Az összecsapás végén a szombathelyi lányok diadalmaskodtak 83-60-ra. A vasi együttes várhatóan a Debrecen ellen vívja a rájátszás első körét.