Hírek

A nyílt darts versenysorozat harmadik fordulóját rendezte hétvégén a Szombathelyi Darts Club SE

2024. május 10., 12:10

A nyílt darts versenysorozat harmadik fordulóját rendezte hétvégén a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület. 16 versenyző nevezett. A játéknap az összetett pontversenyt is vezető Csóka Andrásnak sikerült legjobban.

A nyílt darts versenysorozat harmadik fordulóját rendezte hétvégén a Szombathelyi Darts Club SE

Egyre bővül a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület tagsága, a versenyzők több korosztályban és kategóriában is megmérettetik magukat, és többen már a válogatott ajtaján kopogtatnak. Az egyesület ugyanakkor lehetőséget kíván biztosítani a feltörekvő tehetségeknek és amatőröknek is a nyílt bajnoki sorozat állomásain.

Tóth Ádám - szervező, SZDCSE

A mai napon a Goldfisch Darts bajnokságunk harmadik fordulóját rendezzük. Összesen hét fordulót rendezünk az évben, tehát négy még hátra lesz. A mai versenyre 16 fő jött el, a klubunk élmezőnyéből kicsit kevesebben, de öröm számomra, hogy az amatőrök közül többen is jöttek, többen most először próbálták ki magukat versenyen nálunk. Ma bárkinek van esélye jobb helyezésre.

Izgalmas mérkőzéseken dőlt el a helyezések sorsa. Remekül játszott a szombathelyi egyesület titkára is, aki igyekezett a fiatalok előtt jó példával elöljárni.

Kurucz Tamás - titkár, SZDCSE

Én örülök, ha időnként versenyszerűen nyilat tudok ragadni. Ilyenkor akasztják a hóhért, mesélni jobban tudok róla, mint csinálni. A csoportból már kijutottam nekem ez most már boldogság, hogyha van egy-egy jó köröm van vagy egy jó legem akkor már rendkívül boldog vagyok.

A nyílt bajnokság színvonalát jól tükrözi, hogy amatőr versenyző is főtáblára jutott, senki nem mehetett biztosra egyetlen riválissal szemben sem. A kiélezett csatákat többször is csak egy-egy leg döntötte el. A papírforma azonban nem borult: Csóka András végig koncentráltan játszott, az egyenes kieséses szakaszban egyetlen leget sem veszített. A döntőben Radasits Márkot múlta felül, így az összetett pontversenyben tovább növelte előnyét. A következő fordulót június 1-én rendezik.