Hírek

A Szépítő Egyesület gondozza a Szent István parkot

2021. szeptember 28., 19:18

A Fogadj örökbe egy parkot! szemléletformáló kezdeményezés keretében kikerült az első emléktábla hétfő délelőtt a Szent István Parkba, amit a Szombathely Szépítő Egyesület társszervezetekkel együtt tart rendben.

 

A Szépítő Egyesület gondozza a Szent István parkot

A város szépítő egyesületének kedvenc parkja a Szent István Park, ahová most is takarítást szerveztek a reggeli hivatalos sajtótájékoztató előtt. Hétfőtől tábla hirdeti, hogy a parkot az egyesület fogadta örökbe, és qr kóddal is le lehet olvasni majd különböző információkat. Azok a szervezetek, amelyek örökbe fogadnak egy parkot, mind nevesítve lesznek. Az első táblát a Szent István park szökőkútja mellett helyezték el.

Bődi Lívia, Szombathelyi Szépítő Egyesület elnök
“Három társ partnerünk van a munkában. a Szombathelyi Határőrnyugdíjasok Egyesülete , Vas megyei nyugdíjas rendőrök egyesülete és a Berzsenyi Dániel Könyvtár Helytörténeti klubja . Ez egy szemléletformáló akció keretében lett meghirdetve , ezt a város hirdette meg, ahol első körben civil szervezetek jelentkezését várták.”

Szombathely legrégebbi egyesülete kapott az alkalmon, az elsők között jelentkezett a felhívásra. A város oklevéllel köszönte meg a munkájukat. Az egyesület tavaly ősz óta dolgozik parnerszervezeteivel a zöldebb, tisztább Szent István Parkért. A Fogadj örökbe egy parkot! mozgalom tovább bővül.

Horváth Soma, alpolgármester
“Meghirdettük ezt a programot mind civil szervezetek,nagyvállalatok körébe, ott tartunk , hogy 18 civil szervezet van, akik örökbefogadtak, vagy terveznek örökbefogadni parkot , 6 van akik már mintarojektként egy éve működnek , illetve 6 nagyvállalat is van, aki már érdeklődött és megállapodott a várossal.”

Az önkormányzat folyamatosan várja a jelentkezőket, akik gondjaikba vennének egy-egy városi zöldterületet. Civil szervezetek, baráti társaságok, cégek, intézmények csatlakozhatnak az akcióhoz, akik takarítanak, kertészkednek, szemetet szednek, utcabútorokat újítanak fel a területen.