Hírek

A szombathelyi felsőoktatás ünnepét tartották meg szerdán

2017. május 03., 16:59

A Berzsenyi napot 1998. óta ünneplik a vasi megyeszékhely egyetemén, amely idén februártól már az ELTE-hez tartozik. Az ünnepségen a város zászlaját adományozta a polgármester a Savaria Egyetemi Központnak, valamint a törzsgárda elismeréseket és a Bariska-díjat is a rendezvényen adták át.

A szombathelyi felsőoktatás ünnepét tartották meg szerdán

Az egykori tanárképző főiskola névadójának, a költő Berzsenyi Dánielnek az emléktáblája előtti tisztelgéssel kezdődött az ünnepség. A Berzsenyi-nap hagyományosan a szombathelyi felsőoktatás ünnepe. Ez alkalomból az intézmény diákjai adtak kulturális műsort.

A februártól az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez tartozó Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese köszönetet mondott munkatársainak, és az eddigi eredményekről is beszámolt. Tavaly 145 szakot hirdetett meg az intézmény, idén a piaci igényekhez igazodva ennek a felét, a jelentkezők száma mégis alig csökkent. A gazdaságtudományi és az informatikai terület pedig új képzési jövőképet ad.

Németh István koordinációs rektorhelyettes, ELTE - Savaria Egyetemi Közpot
Három pályázatunk már nyert, támogatási szerződéskötés fázisában van. Ez a három pályázat 902,481.000 forintot fog Szombathelyre hozni az elkövetkező 48 hónapban.

A további öt pályázatnak köszönhetően 2,9 milliárd forintos támogatás segítheti a jövőben a szombathelyi felsőoktatási munkát. A Berzsenyi-nap alkalmából Puskás Tivadar polgármester a város zászlaját adományozta az intézménynek.

Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
Ezzel meghatároztuk az irányt és a felelősséget. Azt, hogy együtt, egymásért dolgozva az országért, a jövőért dolgozva felelősséggel tartozunk.

Szombathely 2008-ban lett egyetemi város, ehhez új lendületet adhat, hogy a Savaria Egyetemi Központ az ország legnagyobb egyetemének részévé vált. A Berzsenyi-napon átadták a törzsgárda-elismeréseket és a legeredményesebb nyelvész hallgatónak járó Bariska-díjat is.