Hírek

A SZOVA 15 járművel, 50 dolgozóval és kellő mennyiségű sóval készül a havazásra

2022. január 20., 15:00

Péntekre és szombatra elszórtan havazást jósol a meteorológia. A SZOVA Zrt. 15  járművel, és csaknem 50 dolgozóval készül az utak hó- és síkosságmentesítésére. 24 órás otthoni ügyeletet is működtet a cég, hogy minél gyorsabban reagáljanak az dőjárási jelenségekre.

 

A SZOVA 15 járművel, 50 dolgozóval és kellő mennyiségű sóval készül a havazásra

Havas utcák, és óriási pelyhekben hulló hó. Szép a hideg évszak, de a közlekedésben sok gondot, fennakadást okozhat. A SZOVA munkatársai felkészültek a télre, készenlétben vannak, hogy azonnal mozgósítható legyen a mintegy 15 jármű, és csaknem 50 kolléga.

Potyondi Nikolett, kommunikációs- és HR munkatárs, SZOVA Nonprofit Zrt.
,,Még a téli szezon előtt mindig felkészülünk arra, hogyha esetlegesen havazik, síkosak az utak , azonnal be tudjunk avatkozni. Ez a tervezés egy komoly háttérmunkát, tervezést igényel. A gyakorlatban annyit tesz , hogy kijelöljük azokat a kollégákat, vagy gépjárműveket , akik a hó-és síkosságmentesítésben részt vesznek . Utóbbiakat, tehát a munkagépeket azokat karban tartjuk, hogyha valamilyen szükséges javítás van akkor azt elvégezzük. ,,

Azok a SZOVÁ-s dolgozók és járművek, amelyek a hó-és síkosságmentesítésben részt vesznek amúgy a hulladékszállításban látnak el feladatot, tehát hóhelyzet esetén, annyival kevesebben tudnak a hulladékszállításban részt venni.

A Körmendi úti raktárukat feltöltötték a kellő mennyiségű érdesítő anyaggal. Ebbe a tárolóba 500 tonna só fér, amit 24 óra alatt újra tudnak tölteni. De a gépek is készenlétben vannak.

Németh Szabolcs - köztisztasági csoportvezető, SZOVA Zrt.
,,Gyakorlatilag a város területén négy nagy géppel dolgozunk, amik az utakat takarítják-tisztítják síkosságmentesítést végezünk velük, illetve adott szituációban hóeltakarítást , valamint 7 darab gépkocsival végezzük a járdák -kerékpárutak takarítását és kis traktorban pedig a Fő tér és egyéb kerékpárutak takarítását,,

Sokan nem tudják, hogy a só akkor teszi csúszásmentessé az utat, ha használják azt a gépkocsik, gyalogosok. Ekkor olvadnak el és terülnek szét a sókristályok. Az autósok mégis türelmetlenek, és nem mérik fel a dolgozók leterheltségét.

Balogh István - gépkocsivezető
,, Hát kérem szépen, azért azt tudni kell, hogyha mi összeállunk sózni ,nem tudunk gyorsan menni,  főleg ha az eke is fönn van  nem tudunk gyorsan menni , nekünk is csúszik az út. Most az, hogyha egy autós türelmetlen és bemutogat tisztelet a taxisokoknk, mega buszosoknak , mer’ azok azért udvariasak velünk, de ha jól tudom, mikor munkavégzést végez egy ilyen autó azt még megelőzni sem szabad a kresz szerint,,

A SZOVA munkatársai arra kérik az autósokat, hogy kizárólag téli útviszonyokra felkészített gépjárművekkel vegyenek részt a közlekedésben, továbbá mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.