Hírek

A TFSE elleni 7-2-es győzelemmel hangolt a Haladás VSE az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörére

2021. október 27., 14:01

A buborék rendszerben lebonyolított túrán a máltai, a lengyel és a svéd bajnokkal játszanak a szombathelyi futsalosok a továbbjutás reményében.

 

A TFSE elleni 7-2-es győzelemmel hangolt a Haladás VSE az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörére

Egy jól hangolt felkészülés után sikert sikerre halmoznak a szombathelyi futsalosok. A Haladás VSE toronymagasan vezeti a férfi NB I-es bajnokságot. Ráadásul a nemzetközi tornán, az UEFA Bajnokok Ligájában is magabiztosan jutott az előselejtezőt követően a főtáblára. Juan Ramon Calvo Rodriguez által irányított vasi zöld-fehérek a TFSE felett aratott 7-2-es győzelmet követően indultak útnak, hogy részt vegyenek a BL csoportkörében. A buborék rendszerben lebonyolított tornán a B-ág 5. csoportjába kerültek a szombathelyiek, akik a házigazda Luxol St. Andrews, a lengyel Bielsko-Biała és a svéd Hammarby csapatokkal is összemérik erejüket. Az együttes meghatározó saját nevelésű játékosa, Gyimesi Máté tisztában van a feladat nehézségével, de optimistán várja a tornát.

Gyimesi Máté - játékos, Haladás VSE
A lengyel csapatról tudjuk, hogy szinte a komplett lengyel válogatott játszik náluk, kiegészítve egy-két minőségi játékossal. Én úgy gondolom, hogy papíron ők a legerősebb ellenfelek. Erős a máltai csapat is, ők brazilokat alkalmaznak, a svédekről kevesebbet tudunk. Bármi megtörténhet ott, kiindulva az előző csoportkörből, ott is voltak azért meglepetések. Maximálisan oda kell koncentrálni és mindenki ellen 100 százalékot kell nyújtani, akkor nem lehet probléma. Az pedig a torna után dől el, hogy milyen játékkal leszünk elégedettek. Bízom a csapatban, szeretnénk továbbjutni és Szombathely hírnevét ezzel is öregbíteni.

A Haladás szerdán a házigazda máltai együttessel, csütörtökön a lengyel, míg szombaton a svéd bajnokkal csap össze. A tét a legjobb 16 közé kerülés lesz, az elitkörbe azonban csak a  B-ág csoportelsői jutnak, így kiélezett párharcokra van kilátás.