MNB
MNB - 2

Hírek

A városhoz kerültek a MÁV ingatlanok

2013. február 25., 17:57

Az erről szóló szerződést a hétvégén írták alá. Az ingatlanokat 15 évig csak sportcélokra lehet használni, az önkormányzat már dolgozik a fejlesztési terveken.

A városhoz kerültek a MÁV ingatlanok

Az ún. MÁV ingatlanok, azaz a Rohonci úti sporttelep, a Kondics utcai edzőpálya, illetve a cirkusztérként emlegetett, Kalandváros melletti terület kérdése városi tulajdonba került. Az erről szóló szerződést a Haladás Munkacsarnokában írták alá.

Hende Csaba, országgyűlési képviselő
A kormány több alkalommal tárgyalta a kérdést, minden alkalommal nekem volt szerencsém felvetni ezt és sikerült meggyőznöm a kormányt arról, hogy ezt a példa nélküli, mert ilyen nagyságrendű ingatlanjuttatásra nem volt még példa Magyarországon.

Beszédében Puskás Tivadar történelmi pillanatként értékelte a szerződés aláírását és az ingatlanok városi tulajdonába kerülését.

Puskás Tivadar, polgármester
A múlt század eleje óta itt ezen a területen, mindig sportlétesítmény volt. A MÁV tulajdonában volt, most a város tulajdonában van.  Azért lényeges mert minden fejlesztési lehetőség ami látszik úgy működik, hogy mi vagyunk a tulajdonosok és így tudunk továbbmenni.

Több évvel ezelőtt  4000 szurkoló aláírását adta át Halmosi Zoltán, a Haladás legendás labdarúgója az akkori városvezetésnek, kérve, hogy az ingatlanok kerüljenek az önkormányzathoz. Most a sportolók is ünnepeltek.

Halmosi Péter, játékos Szombathelyi Haladás
Amiből a Haladás VSE és a futballklub is, meg az összes szakosztály is profitálhat belőle annak örülni kell és én meg aztán végképp boldog vagyok, akkor ha az ember ilyeneket hall. Mert ha a Haladásnak valaki jót csinál, és valami jó történik a szeretett klubommal, akkor nem is lehetek más mint boldog.

A több milliárd forint értékű ingatlanok ingyenes átadása után megkezdődhetnek a fejlesztések.

Lazáry Viktor, alpolgármester
Minden érintett sportegyesületet, akik ezeket az ingatlanokat használják, meg fog keresni az önkormányzat erre a feladatra megbízott szervezete, hogy ezeket az igényeket fejezzék ki. Összefogja gyűjteni ezeket az igényeket, és így tudunk majd megfogalmazni egy olyan fejlesztési tervet, amiben a legszélesebb igényeket tudjuk kielégíteni.

Az ünnepséget követően mini labdarúgó tornát rendeztek a Haladás Munkacsarnokban. A 4 résztvevő csapat közül a Média válogatott bizonyult a legjobbnak.