Hírek

A városvezetés a Paragvári, a Magyar László, a Nádasdy és a Dozmat utcákat újítaná fel

2021. július 21., 15:47

Négy rossz állapotú, nagy forgalmat bonyolító utcát újíttatna fel a városvezetés a kormány által erre a célra megítélt 435 millió forintos támogatásból: a Paragvári, a Magyar László, a Nádasdy Ferenc és a Dozmat utcát. Erről tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt Horváth Soma és Horváth Attila alpolgármesterek. Ismét hangsúlyozták, hogy a Markusovszky utcai helyett a Szent István király utcai Gyöngyös-hidat kell felújítani, mert ez a legrosszabb állapotú átkelő a városban.

 

A városvezetés a Paragvári, a Magyar László, a Nádasdy és a Dozmat utcákat újítaná fel

Mint ismert, 1 milliárd 185 millió forint értékben küld a kormány támogatást szombathelyi fejlesztésekre, címzetten, kezdte a sajtótájékoztatót Horváth Attila.

"Ezzel kapcsolatban semmilyen egyeztetés a városvezetéssel nem történt."

435 millió forint érkezik útfelújításra, ami örömteli, hiszen az utak állapota az egyik legsúlyosabb megoldandó probléma a városban, tette hozzá az alpolgármester. (drón képek) Emellett hídfelújításra, a Vásárcsarnok és a Víztorony környezetének rendezésére, valamint a zanati úti kerékpárút megépítésére jön támogatás. Utóbbival kapcsolatban elhangzott: frissíteni kell a már lejárt terveket, viszonylag szűk határidőn belül.

Horváth Attila - alpolgármester
"Én személy szerint örülök annak, hogy ez megtörtént, örülök a kormány döntésének, de ha én dönthettem volna, valamennyi pénzt út-, járda- és hídfejlesztésekre fordítottam volna."

Két hónapja szakértők elkezdték felmérni a legrosszabb állapotú szombathelyi utakat, ez alapján választották ki azt a négy utcát, amit a megítélt összegből felújíttatnának. Ma elküldték az erről szóló levelet a Belügyminisztériumnak.

Horváth Soma - alpolgármester
"Négy olyan utcáról beszélünk, ami ebből a forrásból megvalósítható. Komoly közlekedést, ezen belül helyi járatos közlekedést bonyolít, ez a Paragvári út, a Magyar László utca, ahol állunk, ami az egyik legrosszabb állapotú a városban, a Nádasdy Ferenc utca, és a Dozmat utca, amit azért emelek ki, mert volt egy csapadékvíz-elvezetési program, ami nem túl jól sikerült."

A Magyar Közlönyben nem szerepel, melyik Gyöngyös-híd felújításáról van szó. A városvezetés továbbra is azt szeretné, ha a Szent István király utcai hidat korszerűsítenék a megítélt 130 millióból, hangsúlyozta Horváth Soma. Ugyanis szakemberek már a 2018-as hídvizsgálati jegyzőkönyvben is ezt jelölték meg legrosszabb állapotúként az átkelők közül. Nemény András polgármester már elrendelte, hogy kezdjék meg a tervezést.