MNB - 2
MNB

Hírek

A Weöres Sándor Színház a következő évadban is színvonalas kikapcsolódást kínál a nézőknek

2013. május 07., 17:58

Elkészült a programterv. Weöres Sándor születésének évfordulójára az AGORA a színházzal együttműködve rangos eseményekkel készül.

A Weöres Sándor Színház a következő évadban is színvonalas kikapcsolódást kínál a nézőknek

Szent György és a Sárkány című drámájának díszbemutatójával köszönti Weöres Sándor születésnapját a színház. A június 22-ei előadás mellett számos programmal teszik emlékezetessé  az évfordulót a város más kulturális intézményei is.

Parais István igazgató, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
"A város által fenntartott kulturális, közművelődési és közösségi intézmények, a színház, a Berzsenyi könyvtár, a múzeummal, az Iseummal olyan egész évre kiható programsorozatot terveztünk, ami a filmbemutatótól a drámán keresztül az ifjúságot, a gyermek korosztályt megcélzó irodalmi, képzőművészeti pályázatokon átível."

Elkészült a színház 2013/2014-es évadjának programterve. Szórakoztató és könnyű, valamint fajsúlyosabb  darabok is láthatóak lesznek.

Jordán Tamás igazgató, Weöres Sándor Színház
"Nehéz műsortervet csinálni, mert rendkívül heterogén a közönség egy olyan városban, ahol korábban nem volt színház. Gondolni kell azokra, akik még egyáltalán nem voltak színházban és esetleg majd becsöppenek, ne érje őket csalódás."

A következő évadban színre kerül Weöres Sándor Szent György és a Sárkány, Örkény István: Tóték valamint  Molnár Ferenc Az üvegcipő című műve. Koltai Róbert a Máli nénit viszi színre, Horgas Ádám pedig A dzsungel könyvét. A következő évadban Czukor Balázs két darabot is rendez, a Gólyakalifát és Az arab éjszakát. Repertoáron marad a Portugál, a Tizenkét dühös ember és a Játék a kastélyban.
Jordán Tamás a társulatot érintő változásokról is szólt, távozik a társulattól Unger Tünde és Szabó Győző. Sodró Eliza Kaposvárról érkezik Szombathelyre.