Dacia - 2023.06

Hírek

A Weöres Sándor Színház köré hat csemete került a város fásítási programjának köszönhetően

2022. június 20., 21:40

Több száz csemete gazdagítja már Szombathely faállományát a város 2020-ban indított 1000 fa programjának köszönhetően. Ma újabbak kerültek földbe az egyik nagyvállalat felajánlásából. A Weöres Sándor Színház mellé hat csemetét ültettek: korai juhar, virágos kőris, kislevelű hárs és oszlopos japán díszcseresznye díszíti az épület környezetét.

 

A Weöres Sándor Színház köré hat csemete került a város fásítási programjának köszönhetően

Ásót ragadtak a színészek, hogy a Prenor kertészeivel közösen fát ültessenek. A Falco Zrt. is csatlakozott Szombathely 1000 fa programjához, és a Weöres Sándor Színházzal is együttműködnek, így adott volt, hogy a teátrum környékét is gyarapítsák új csemetékkel. Először egy korai juhar került a művészbejáróhoz, majd egy virágos kőrist ültettek a parkoló mellé. A már elöregedett, és kivágott fákat pótolták most. Az igazgató szerint az intézmény munkatársainak szívügye a környezet védelme, ezért minden ilyen kezdeményezéshez igyekeznek csatlakozni.

Szabó Tibor – igazgató, Weöres Sándor Színház
Hál Istennek a színházban színészek és nem színészek sokan úgy érzik, hogy ezért tenni is kell, azért gondoltuk, hogy minden ilyen akcióban részt kell vennünk. Kapóra jött a Falco Zrt-vel az együttműködés, hiszen ők nagyon erősen részt vesznek a fásítási programban.”

A főbejárat mellé 3 oszlopos japán díszcseresznye, hátrébb egy kislevelű hárs került. A színház környékén elültetett hat csemetét a város egyik nagyvállalata biztosította és képviselője a munkában is részt vett. A cég a szombathelyi 1000 fa programhoz százzal járult hozzá, ezek nagy része a telephelyük városrészén került földbe, de óvodák, bölcsődék udvarára ültetnek.

Kovács Tamás – PR-vezető, Falco Zrt.
„Társadalmi szerepvállalásban nekünk nagyon fontos, hogy sok mindent támogassunk, ami a közösségünkben működik. Az egyik ilyen a kultúra, a környezet támogatása. Demonstratív megoldása ennek, ha fát ültetünk.”

Jól halad, sőt bővül a városi fásítási program, mondta el az alpolgármester, aki maga is lapátot ragadott a színészekkel együtt.

Horváth Soma - alpolgármester
„A város folytatja a programot, most nemrég nyertünk egy olyan pályázati lehetőséget, amelynek keretében újra kb. 300-400 fát fogunk ősszel, a téli időszakban elültetni közösségi kereteken belül, hogy milyen módon, az most van kidolgozás alatt, de várjuk a szombathelyieket, hogy csatlakozzanak.”

A színház környékére olyan csemetéket választottak, amelyek jól illeszkednek a meglévő fasorba.