Hírek

Agóra-óra: Egészségsziget

2011. június 08., 12:38
Kreatív szabadidő, időtálló tanulás - ez volt a mottója az Agora Kulturális Központ AGORA-ÓRA elnevezésű programjának, mely a végéhez ért. A programok októbertől rendhagyó órákkal várták a fiatalokat. Irodalom és nyelvórák, kézműves foglalkozások és környezettudatosságra nevelés is szerepelt a program célkitűzéseiben.
Agóra-óra: Egészségsziget

Ma már a kikapcsolódásé volt a főszerep a Szélkeréken szakkör zárónapján. Párhuzamosan két helyszínen tartották a foglalkozásokat. Itt a Reményik iskola diákjai egy közlekedési versenyben mutathatták meg, ki a leggyorsabb, és legügyesebb.
Közben a Gothard iskola tanulói az egészséges életmóddal kapcsolatos játékos feladatokat, totókat, találós kérdéseket oldhattak meg.
Mivel a Gothard iskola kiemelt figyelmet fordíta a környezettudatos nevelésre, így szívesen vették ezt a programot. A kirándulások alkalmával megfigyelhették a tanórákon tanult természeti változásokat is.


Horváthné Purguly Mária - pedagógus, Gothard Jenő Általános Iskola
"A kőszegi túrán például a madárcsicserhés, a madarak megfigyelése, a fák bimbózása, a kisvirágok kinylása, ez maximálisan, szinte mondhatnám, hogy a tanagyahoz kapcsolódott ez a programsorozat."
 
Az AGORA-ÓRA program 16 foglalkozásából kettőt a Gyermekek Háza munkatársai szerveztek.


Kiss Andrea - szakági vezető, AGORA Gyermekek Háza
"Nem igazából frontális oktatási módszerrel dolgoztunk velük, és minden egyes alkalommal volt olyan pontja a szakköri foglalkozásnak amikor felszabadultan, játszva tanulhattak. Én azt gondolom, hogy ez az az út amit mi tudunk képviselni."
 
Nemcsak a szervezők és a pedagógus elégedettek a programmal, hanem a gyerekek is élvezték.


Gilber Lili
"Nagyon jók voltak a programok, sok mindent lehetett megtanulni. Például az újrahasznosítást, meg most például az egészséges életmódról."
Pitu Mária
"Nekem a kőszegi kirándulás tetszett a legjobban, mert esett a hó és a hóban tapostunk, és nagyon jó dolgokat néztünk meg."
Takács Róza Csenge
"Nekem az tetszett a legjobban amikor a Gyermekek Házában szobabiciklitünk, ilyen intenzíven még nem próbáltam és szerintem nagyon jó volt."
 
Az uniós pályázat ezzel a programmal a végéhez ért, de a szervezők már keresik az új lehetőségeket és a forrásokat, hogy hasonló interaktív foglalkoztatóval tudják fogadni majd a diákokat.