Hírek

Aktuális júniusi programjaikat ismertették civil szervezetek a hagyományos sajtóreggelin

2024. június 05., 19:37

Ökoplusz Fesztivál, koncert és zeneoktatás, Rózsák Fesztiválja, huszárezred nap, éjszakai teljesítménytúra, régésztábor. Aktuális júniusi programjaikat ismertették civil szervezetek a hagyományos sajtóreggelin.

Aktuális júniusi programjaikat ismertették civil szervezetek a hagyományos sajtóreggelin

Csütörtökön és pénteken a Kilences Kávézóban mutatkozik be a Csoportos Zeneoktatásért Egyesület. Fiataljaik koncerten mutatják meg hangszeres tudásukat, amit a tanév során szereztek, majd az érdeklődőknek lehetőségük lesz ukulele és dob órákat venni. Szeptemberben indulnak az új kurzusok, várják a jelentkezéseket.

Negyedik alkalommal rendezik meg Lócson a Rózsák Fesztiválját június 8-án. A kis falu közterületeit 1500 rózsatő díszíti a 90-es évek óta, gondozásukból részt vállal a Rózsafalu Civil Egyesület. Játszótéravatóval, gyerekprogramokkal, kerékpártúrával várják az érdeklődőket, lehet majd rózsalekvárt és szörpöt kóstolni, papír rózsát készíteni.

Környezettudatosság, fenntarthatóság, környezetvédelem jegyében szervezik meg június 14-én és 15-én immár harmadszor az ÖkoPlusz Fesztivált. A Kámoni Arborétumban nyolc helyszínen közel száz programmal várnak minden korosztályt. Lesz kertészeti előadás, különféle workshopok, kvízest és éjszakai túra, valamint beszélgetés Molnár Piroska színművésszel.

Simon Ádám - elnök, H+ Média és Kulturális Egyesület

"Lesznek például jógafoglalkozások, meseterápia, több koncert a mamutfenyő alatt. Az Ünnepi Könyvhét alkalmából "Írók a parton" címmel kértünk helyi kortárs szerzőket felkérni, hogy jelenjenek meg a fesztiválon."

Június 18-án Ezrednap és huszártalákozó helyszíne lesz az egykori laktanya, amely éppen 135 éve épült. Az ország egész területéről várnak vendégeket, a programban megemlékezés, világháborús tárgyak kiállítása, lovaskaszkadőr-bemutató és kézműveskedés is szerepel.

Június 22-én a virtuális valóságba kalauzolja el az érdeklődőket az eSport Szombathely Egyesület tematikus napja. Workshopon lehet ismerkedni a VR szemüvegekben rejlő lehetőségekkel.

Halmos Máté - elnök, eSport Szombathely Egyesület

"Ez kimondottan VR technológiával, virtuális valósággal foglalkozik, Budapestről és Győrből is várunk előadókat. Célja, hogy közelebb hozza a felhasználókat a VR-hoz, bemutatunk szoftvereket, a szövetség irányvezetését, illetve, hogy mi mire vagyunk képesek itt helyben."

A Napsugár Egyesület művészeti csoportjai mutatkoznak be június 27-én a Kámoni Arborétum látogatóközpontjában. Szeretnék a nagyközönség elé tárni, milyen értékes és szép énekes-zenés produkciókat képesek létrehozni a fogyatékkal élő fiatalok.

Éjszakai teljesítménytúrát szervez a Vasi Vándorok Sportegyesület június 29-én 5, 10 és 20 km-es távon a Kőszegi-hegységben. A résztvevők megcsodálhatják a környék pazar panorámáját a trianoni kereszt mellől.

A barokk kor jegyében telik a Vasi Múzeumbarát Egylet idei régésztábora, várják történelem iránt érdeklődő 5-10. évfolyamos tanulók jelentkezését. A korszak zenéje, irodalma és Batthyány Erzsébet alakja köré épülnek a programok, lesz például címerfestés, márványozás és kerékpártúra a vépi Erdődy-kastélyhoz.