Hírek

Alkotni hívta az ovisokat és az általános iskolásokat a büki gyógyfürdő és a büki művelődési központ

2023. március 24., 21:50

Éltet, gyógyít a víz – ezzel a címmel, mottóval hívta alkotni az ovisokat és az általános iskolásokat közös rajzpályázatában a büki gyógyfürdő és a büki művelődési központ. Öt korcsoportban hirdettek győztest, és kiállítás nyílt a munkákból. A „nagy” óvodások között szombathelyi alkotás nyert.

Alkotni hívta az ovisokat és az általános iskolásokat a büki gyógyfürdő és a büki művelődési központ

Nem tudsz úszni? Ne ugrálj! A mély víz bizony elnyel ám! Az úszómester jót akar, figyelj, ha sípja megszólal!

Verssel készült a víz világnapjára két büki diák, és összesen 148 képzőművészeti alkotást küldtek ovisok és iskolások az immár 15 éve megrendezett rajzversenyre.
 

Németh Sándor polgármester, Bük
Azt ki kell hangsúlyozni, különösen egy fürdővárosban: erre a páratlan természeti kincsre külön büszkének kell lenni, és minél jobban elismerni azt, hogy ebben ti, önök élen járnak, úgyhogy ezúton is köszönöm ennek a nemes célnak a népszerűsítését.
Idén öt korcsoportban választottak díjazottakat, nem volt könnyű a zsűri dolga.
 

Tóth Tamás intézményvezető, Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár 
Nagyon fontos, hogy művészeti ágakban fejlődjetek, egy kicsit az iskolán kívül is pallérozva legyen az az elme, az a kéz. És évről évre meg kell, hogy állapítsuk, hogy egyre szebb rajzok jönnek a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Büki ovisok és iskolások, valamint csepregi diákok küldtek elsősorban munkákat, de volt nevező és végül első helyezett Szombathelyről is.
 

Dalmi Anna, Szombathelyi Játéksziget Óvoda
Voltak képek és akkor ott lehetett válogatni, hogy melyiket, és én ezt akartam, mert ez nekem tetszett.
Víz nélkül nincs élet – ezt mutatja Anna zsírkrétarajza, és a többi pályamunka, valamint az ünnepség szónokai is igyekeztek felhívni a figyelmet az éltető, gyógyító vízre.

 

Cziráki László vezérigazgató-helyettes, Büki Gyógyfürdő Zrt.
A tiszta ivóvíz mellett gondolnunk kell a mindennapi életvitelhez szükséges vízre, a lakások, a települések, az ipar, a mezőgazdaság vízfelhasználására, az öntözésre, a növények, az állatvilág vízszükségletére, a folyók, a tavak vizére, magára az életfenntartásra, és természetesen a turizmusra, a gyógyászatra is.

A víz világnapja alkalmából hirdetett pályázat alkotásaiból kiállítás nyílt a büki gyógyfürdőben.