Hírek

Állva tapsolt a közönség a Szentegyházi Gyermekfilharmónia hétvégi koncertjén

2014. augusztus 18., 15:52

A 140 tagú együttes európai turnékörútjának harmadik állomása volt a szombathelyi evangélikus templom.

Állva tapsolt a közönség a Szentegyházi Gyermekfilharmónia hétvégi koncertjén

Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjait szombaton az evangélikus templomban. Az együttes augusztus 14-én indult turnékörútra, melynek végállomása Zürich lesz. A város és az AGORA közbenjárására vették az irányt Szombathely felé.

Parais István igazgató, AGORA
Az időpont is jónak bizonyult, hiszen karnevál előtt vagyunk, hétvégén vagyunk és az evangélikus templom a szombathelyi egyházközösség jóvoltából rendelkezésünkre állt, kiváló helyszín. Azt hiszem, hogy ennek a nagyon nívós, nagyon felemelő értékű műsornak egy nagyon jó helyszíne volt.

A köznyelvben csak Filiként emlegetett együttes 1982-ben egy tanévzáróra alakult meg az erdélyi Szentegyházán Haáz Sándor zenetanár vezetésével, aki azóta is töretlen, példaértékű nevelői és oktatói munkát végez a gyerekekkel. Ők pedig szívesen járnak ebbe a közösségbe.

Kardos Kincső Ida
Szeretem, mert összetartóak vagyunk és ez az összhang olyan öröm, látni ahogy az emberek örülnek mikor énekelünk az nagyon-nagyon jól esik.

Szőcs Norbert
"Jó hallani az összhangot az énekesek és a hangszeres diákok között."

Chelaru Ramóna
Én azért szeretek, mert így amikor otthon vagyunk például akkor mindenki külön-külön más, de amikor ide jövünk, akkor mindenki összhangba kerül, segítünk egymásnak ha kell, meg ilyesmik, mindenki eggyé válik. 2:51

Az együttes minden fiatal számára nyitott, a 9 évestől egészen a huszonévesekig.

Haáz Sándor zenetanár, az együttes vezetője
Pont ez adja ennek a csoportnak a különlegességét, hogy ilyen nagyon elszórt korosztályokból vannak és egy cél a koncert, a koncert sikere meg a jól megérdemelt tapsok, ez hozza őket egy fedél alá és nagyon megbecsülik egymást.

A koncerten vallásos énekek, népdalok, idegen nyelvű dalok és klasszikus darabok is felcsendültek.

A program szerint az együttes augusztus 22-én lép fel Zürichben, a magyar közönség legközelebb augusztus 24-én Diósdon hallgathatja őket.