Dacia - 2023.06

Hírek

Amatőr focisták jótékonykodtak

2022. június 17., 19:40

A megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulója több csapat számára is a jótékonyság jegyében telt. Amatőr futballisták és játékvezetők fogtak össze az izomsorvadásban szenvedő Gőczi Dominik és Farkas Lackó javára.

 

Amatőr focisták jótékonykodtak

A legutóbbi hétvége minden tekintetben különleges volt az amatőr labdarúgás sport kedvelői számára. Vasárnap délelőtt Sziffer Istvánék kezdeményezésére a Vasi Játékvezetők csapata jótékonysági mérkőzést játszott a Nemeskolta ellen. Gőczi Dominik és Farkas Lackó két, Duchenne-féle izomdisztrófiában szenvedő szombathelyi fiatal számára gyűjtöttek felajánlásokat. Segítő kezet nyújtott a Pinkavölgye-Felsőcsatár és a Gyöngyöshermán-Szentkirály csapatai is, akik az utolsó bajnoki fordulón álltak a nemes kezdeményezés mellé - immár nem először.

Kiss András - elnök, Pinkavölgyi-Felsőcsatár
Mi két éve beálltunk egy utánpótlás játékosunknak egy tüdő-transzplantációs műtét segítségéhez egy jótékonysági szervezésben. Mindig közel állt hozzánk ez a dolog, hogy segítsünk embereken, véradás, civil véradások. A Kovács Jenő, mint volt játékvezető, Ő nagyon jó barátom segített nekünk a Bencés jótékonysági tornán. Igazából megragadott bennünket ez a történet és jó dolog volt, hogy jött hozzánk, utolsó mérkőzésre a Trollfoci. Úgy gondoltuk, hogy így sok nézőt meg tudunk mozgatni.

A baráti körből megalakult Trollfoci közössége az elmúlt évtizedben sokat tett a labdarúgás kedvezőbb megítéléséért. A humoros mémektől kezdve, televíziós műsorokon és a közösségi oldalon át már amatőr labdarúgó mérkőzéseken is népszerűsítik a sportágat. A siker mellett minden jótékonysági akcióhoz szívesen csatlakoznak, így volt ez Felsőcsatáron is.

Antal Adrián - szerkesztő, Trollfoci
Mi általában, hogy ha valamilyen focival vagy hasonlóval kapcsolatos jótékonyságról van szó, akkor igyekszünk eleget tenni annak, hogy legalább megosszuk az oldalainkon és próbáljuk - ha lehet ilyen csúnya szóval élni - promotálni a dolgot.

A bajnoki találkozót a Gyöngyöshermán-Szentkirály együttese nyerte a kapu előtti határozottabb játékának köszönhetően. Ugyanakkor az 5-1-es vendégsiker ellenére mindkét csapat a középmezőnyben fejezte be a pontvadászatot. Az egyesületek elnökei a jövőben is minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a rászorulóknak segítő kezet nyújtsanak.