Hírek

Apa-lánya bringatúra

2021. május 03., 13:47

Autizmussal élő gyerekek fejlesztésére gyűjtenek adományokat az Apa-lánya bringatúra szervezői és résztvevői. Szani Ferenc és lánya, Zsuzsi szinte már végigkerekezték Európát, ezúttal hétvégén a Szombathely-Mosonmagyaróvár távot tekerték le, hogy a két város gyógypedagógiai intézményeit támogassák. A 160 megtett kilométer úgy válik kézzelfogható segítséggé, hogy a jótékony céllal szimpatizáló támogatók egy alapítvány számlaszámára utalhatnak tetszőleges összeget.

 

Apa-lánya bringatúra

Az Alma Mater szobornál gyülekeztek a bringatúra résztvevői szombaton reggel. Szani Ferenc és lánya, Zsuzsi az előző években Veresegyházától Amszterdamig és az Északi-tengerig kerekeztek, útjukkal autista lakóotthonokat és a család legkisebb tagjának, Daninak autistákkal is foglalkozó iskoláját is támogatták. Ezúttal a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás gyógypedagógiai intézmény és a szombathelyi Aranyhíd érdekében pattantak nyeregbe.

Szani Ferenc
"Digitalizációval át tudjuk adni, mi történik velünk. Megosztjuk, amit mi megélünk, és arra kérjük az embereket, hogy ezt nézik, érdekli őket, akkor ne minket, és  ami biciklizésünket támogassák, hanem azt, akit mi szeretnénk támogatni. Pénzzel lehet támogatni alapítványokat, akik ebből azonnal eszközöket vásárolnak."

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ a tavaly indított SegítéSEK programsorozat részeként állt a kezdeményezés mögé. A társadalmi felelősségvállalás jegyében szerveztek már véradást, felajánlották gólyabáli jegybevételüket, gyűjtöttek adományokat különböző célokra, és mentőcsoportot is alakítottak. Az Apa-lánya bringatúra segít hidat képezni a többségi társadalom és az autizmussal élők között, hogy nyitottabbá, elfogadóbbá váljanak az emberek.  

Lenkai Nóra - rektori biztos, ELTE Savaria Egyetemi Központ
"Olyan módon fognak csatlakozni a hallgatók, hogy egyénileg különböző távokat tesznek meg biciklivel. Ezt az egyetem Facebook-oldalán közzétesszük. A jó ügy érdekében ők is fognak bicilizni."

A jelenlévők tapssal biztatták a bicikliseket, akik Söpte felé indultak útnak Sopronhorpács, majd onnan Mosonmagyaróvár irányába. A 160 km-es távot két nap alatt tekerték le. Hosszabb-rövidebb szakaszokra többen is csatlakoztak hozzájuk. A pénzadományokat  az Éltes Mátyás Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért számlaszámára lehet utalni, az összegből fejlesztő-eszközöket vásárolnak: 11737076-20065049