Hírek

Átadták a Gépipari és Informatikai Technikumban a teljes körűen felújított tantermet

2023. október 05., 12:07

Szerdán átadták a Gépipari és Informatikai Technikumban a teljes körűen felújított duális képzésben részt vevő ipari szerviz technikusok számára készült tantermet. A beruházást a TDK Hungary Components Kft. finanszírozta.

Átadták a Gépipari és Informatikai Technikumban a teljes körűen felújított tantermet

Felújították, újraburkolták és kifestették a gépipari technium egyik oktatótermét. Okostáblát is felszereltek, a diákok az idei tanévtől már ezen követhetik a tanári magyarázatokat. A beruházást a város egyik nagyfoglalkoztatója támogatta.

Rettegi Attila - főigazgató, VMSZC

“ Nemcsak a duális képzésben való együttműködéssel, hanem anyagiakban kifejezhető módon is támogatja a gépipari technikumot.”

A cég és a szakképzési centrum együttműködése 2017-re nyúlik vissza. Az egyik legfontosabb mérföldkő a duális ipari szerviz technikus képzés elindítása volt 2020-ban.

Kovács Péter - igazgató, Gépipari Technikum

“A szakmai gyakorlati képzés kint folyik a cégnél, ahol nyilván sokkal jobb körülmények között, sokkal jobb infrastrukturális körülmények között tudják oktatni a diákokat, főként olyan technológiákra, ami az iskolában nem áll rendelkezésre. Tehát ez mindenki számára jó, az iskolának nem kell ezeket az eszközöket beszerezni, illetve a tanuló számára is jó, mert csúcstechnológiával találkozik az ipar területén.”

Az együttműködés az iskolának, a diákoknak és a cégnek is előnyös.

Takács Balázs - ügyvezető igazgató, TDK Hungary Components Kft.

“ Tehát a diákok profitálnak ebből, hiszen olyan, a munkaerőpiacon azonnal hasznosítható tudást kapnak, ami keresett, mi pedig abból profitálunk, egy ilyen együttműködésből, hogy olyan fiatal munkavállalókat kapunk a jövő beruházásaihoz, akiknek az oktatásával a gyártásban a továbbiakban már nem kell foglalkoznunk.”

“Úgy érzem, ez volt az első lépcsőfoka annak, hogy sikerült egy feltörekvő pályát elérnem.”

A sajtótájékoztatón motivációs kisfilmen mutatták be a diákoknak Tóth Tamás történetét, aki gépbeállítóból lett folyamatmérnök. Az új tanterem hozzásegítheti a diákokat a hasonlóan sikeres pályához.

Döbrösi Levente - 12. osztályos tanuló, Gépipari Technikum

“Nyilván fantasztikus helyen tanulhatunk itt ebben a tanteremben, az első pár héten már ki lett próbálva az új tantermünk, hát jóval nagyobb örömökkel, boldogabb percekkel, órákkal tűnik el a tanév és hát nyilván fejlettebb, egy oktatói táblánk is van, mellyel sokkal több tanulási oktatási lehetőségünk van az interneten keresztül is.”

A tervek szerint a következő lépés a gyakorlati oktatóterem felújítása lesz majd a gépipariban.