Hírek

Átadták a köztársasági ösztöndíjakat

2010. szeptember 28., 14:21
Kimagasló tanulmányi eredményeikért 15 hallgató kapott köztársasági ösztöndíjat a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában. A hallgatók az elismerés mellett egy éven át havi 33 ezer forintot is kaptak tanulmányaik elvégzéséhez.
Átadták a köztársasági ösztöndíjakat

Adrienn harmadéves bölcsész szakos az egyetemen. Elsősorban a művészetek iránt érdeklődik. A fiatal hallgató egyike annak a 15 diáknak, aki köztársasági ösztöndíjat kapott.

Bokányi Adrienn - hallgató
"Igyekszem mindig kitűnő lenni és a legjobbat nyújtani, emellett pedig cikkeket szoktam írni."

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium minden tanévben adományoz a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatóinak köztársasági ösztöndíjat. A Nyugat-magyarországi Egyetemen a Bölcsészettudományi, a Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi és a Természettudományi Karról kerülnek ki a legeredményesebb tanulók.

Dr. Czetter Ibolya- elnök-helyettes, NYme-SEK
"Egyrészt egy erkölcsi elismerést jelent, nagyon fontos manapság, amikor a  tudás és a minőség jelszavak, nagyon hangzatosak, de kevesen értékelik mindezt és a másik összetevő az anyagi."

Vagyis a diákok havonta 33 ezer forintot kapnak egy éven át. Az elismerésre azok jogosultak, akik két félév alatt 55 kreditet teljesítenek, részt vesznek konferenciákon, tudományos, közéleti, sport és egyéb tevékenységeket folytatnak.