Hírek

Átadták a megszépült Tourinform Irodát Kőszeg Fő terén

2021. május 26., 15:23

A szombathelyi után újabb megújult tourinform iroda nyitotta meg kapuit a megyében. Kőszeg Fő terén az egykori Fehér Ló fogadó épületében különleges attrakciókkal csábítják a városba a vendégeket. A látogatóközpontként működő irodában interaktív módon lehet akár saját tervezésű programcsomagot is összeállítani.

 

Átadták a megszépült Tourinform Irodát Kőszeg Fő terén

Egységes öltözetben, új logóval és arculattal várják a látogatókat a kőszegi tourinform irodában. A város és a térség látványosságait, értékeit a legkorszerűbb módon ismerhetik meg itt a helyiek és a turisták egyaránt. (5.16) Az interaktív terepasztal egyik oldalán Kőszeg és a környező hegyoldal, a másikon pedig az egész Alpokalja túra- és sétaútvonalait, látványosságait választhatják ki az érintőképernyő segítségével az érdeklődők.

"Fel lehet fedezni az összes végvárat úgy, hogy Kőszegről portyázunk."

A szekrény több mint kétméteres fiókjai pedig többek között programokat tartalmaznak.

"Összerakhatja az egyhetes utazását. 14.13 és aztán ha kéri, ezt mi színesen ki is nyomtatjuk neki."

Hamarosan utazástervező program segít abban, hogy az érdeklődő a saját érdeklődésének legjobban megfelelő úticélokat, eseményeket válasszon magának a városban és a környéken.

Rieglerné Pimmer Izabella – projektmenedzser
“Aki eljön ide nem csak kaphat ízelítőt abból, hogy mi mindent lehet itt csinálni, hanem kipróbálhatja és megtervezheti a saját itt eltöltött idejét, az üdülését, hogy mi az, amit szeretne a sok lehetőségből belepakolni a saját utazásába.”

A város és a látogatóközpontot működtető Írottkő Natúrparkért Egyesület közös turisztikai pályázatának köszönhetően 50 millió forintból újult meg az iroda. Az 1997-ben megalakult natúrpark és Kőszeg és a térség életében is jelentős lépésnek nevezte a látogatóközpont kialakítását a civil szervezet elnöke.

Bakos György – elnök, Írottkő Natúrparkért Egyesület
„Rendkívül elegánsra sikeredett ez az iroda, és rendkívül sok lehetőséget lehet itt felfedezni. A kollégák úgy készítették el a kínálatot, hogy ne csak Kőszeg és az Írottkő Natúrpark anyaga kerüljön be, hanem mint minden tisztességes tourinform irodában a környező desztinációknak, sőt a távoli desztinációk anyaga is felkerült a polcokra.”

A cél az, hogy az ideérkezők minél több vendégéjszakát töltsenek a városban.

Básthy Béla - polgármester
Mi azzal az attitüddel szeretnénk fogadni, és ezért jött létre ez az iroda, hogy aki valamiért bejött, az sokkal több mindenért menjen ki. Ellátjuk a szükséges információkkal, de annál sokkal többel, amire még nem is gondolt, hogy Kőszegen mennyi látnivaló, mennyi érdekesség van.

Kőszegen tavaly két új szálloda nyílt 120 ágykapacitással, a Kisfaludy programnak köszönhetően pedig 6 panzió és 40 körüli magán vendégház újult meg.

Szalay-Bobrovniczki Vince – helyettes államtitkár
„Kőszeg város, amely számomra Magyarország egyik legkülönlegesebb ékszerdoboza, turisztikai értelemben is el tud rugaszkodni.”

A turisztikai látogatóközpont megnyitóján a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszélt arról is, hogy négyszeresére bővült az a keret, amelyre a civil szervezetek pályázhatnak.