Hírek

Autóvadászok akcióban

2010. október 08., 17:13
Közel 27 ezer gépjárművet ellenőriztek az autóvadászok az elmúlt két napban Vas megyében. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Zsaru Carral közösen rendezte meg ismét a Savaria Autóvadász Kupát. Lopott autót ugyan nem találtak, de lízingcsalással gyanúsított autóst és lejárt műszakis gépjárművet többet is.
Autóvadászok akcióban

Az elmúlt két napban 10 autóvadász csapat járta a megye útjait a  speciálisan felszerelt járművekkel.

Vezda László - elnök, NAKE
"Jelen pillanatban az autóvadászok többsége vagy saját gépjárművet használ vagy pedig a polgárőrség által részükre biztosított autót, hiszen az autóvadászok között rengeteg polgárőr is van, de már rendőrségi szolgálati autóban is megtalálható az autóvadászati eszköz."

A kamerával, laptoppal felszerelt autóban egy informatikai rendszer szűri ki azokat a járműveket, amelyeket köröznek, ki vannak tiltva a forgalomból vagy lejárt a műszaki érvényességük.

Sánta László - autóvadász, Zsaru CAR
"Én az elmúlt 10 évben, ami lopás miatt körözött gépjárművet találtam az, 1111 db, vadásztársaimmal együtt megtaláltunk már 2582 darab lopás miatt körözött járművet."

Az autóvadászatban résztvevő tíz csapat több, mint 26 ezer gépjárművet ellenőrzött az elmúlt két napban.

László Péter-rendőrszázados, Közlekedésrendészeti osztályvezető, VMRFK
"85 esetben kellett intézkedést foganatosítaniuk, ez azt jelenti, hogy 2 gépjármű miatt bűncselekmény miatt kellett intézkedni, 5 esetben lizingcsalás miatt, 34 forgalomból kivont gépjárművet találtunk, 40 olyan gépkocsival intézkedtünk, akinek a műszakija le volt járva."

Az autóvadászok azt mondják, Vas megye a "béke szigete" az ország többi részéhez képest. Munkájukat ma elismerő oklevéllel jutalmazták. A legtöbb szabálysértőt a váci csapatnak sikerült lefülelnie.