Hírek

Az AGORA-ba hétfőn délután látogatott el a nagyszakállú, puttonyában sok-sok édességgel

2022. december 07., 22:45

A hagyomány szerint december 5-én éjszaka érkezik a Mikulás, hogy megajándékozza a gyerekeket. Az AGORA-ba hétfőn délután látogatott el a nagyszakállú, puttonyában sok-sok édességgel. A szervezők gyermeksarokkal, kézműves foglalkozásokkal is várták a családokat.

Az AGORA-ba hétfőn délután látogatott el a nagyszakállú, puttonyában sok-sok édességgel

“Nektek hidegebb a kezetek, mint az enyém… Na gyertek”
A Mikulás, mielőtt szánján december 5-e éjjelén elindult volna, hogy megajándékozza a gyerekeket, ellátogatott a sportházba. A messzi földről érkező nagyszakállút gyerekek kísérték a kuckójához vezető úton, ahová a Télapó teli zsákkal érkezett.

Mikulás  
"Rengeteg ajándékot hoztam, nem csak a jó gyerekeknek, hanem a rossz gyerekeknek is, de úgy hallottam Szombathelyen nincsenek is rossz gyerekek. Mindenki nagyon jól tanul, időben lefekszik és szót fogad a szüleinek. Ezért mindenki fog ajándékot kapni.”

Csengőszó jelezte a gyerekek számára, hogy a piros kabátos már várja őket. 4-5 fős turnusokban kereshették fel a Mikulás ünnepi díszekbe öltöztetett, barátságos kis kuckóját. A legtöbben nagyon  várták már az érkezését. Voltak, akik dallal is készültek az alkalomra.

A dalokat követően a Mikulás szétosztotta a névre szóló ajándékcsomagokat,néhány kedves szó kíséretében.

Nagyon szép neved van, fogadd el az ajándékomat és hát jövőre találkozunk. 

Nem ez volt az egyetlen program a Sportházban ezen a délutánon. Több foglalkozást is szerveztek a Mikulásra várakozó kicsiknek.

Kiss Andrea – igazgató, Közművelődési Igazgatóság, AGORA
"Ezek gyakorlatilag olyanok, mintha egy kis játszóházba érkeznének a kisgyerekek. Azt is tudjuk már, hogy a karon ülőtől egészen 4-5 éves korig azok a gyerekek akik hozzánk érkeznek. Egy játszószönyeggel készültünk, kézműves programmal, méghozzá együttműködésben  az idei évben először a SZOVA is eljött hozzánk és újra hasznos mikulással készült a mai rendezvényre. Aztán van könyvvásár, illetve még mi is készültünk olyan kézművessel, amit tőlünk megszoktak az Agórában.” 

Egészen este hét óráig várták a családokat, több mint száz gyermek fordult meg a Mikulás kuckójában, a karon ülőtől egészen a 6-8 éves korosztályig.