Hírek

Az alapszakaszt követően már a legjobbak között vitézkedik a Haladás női röplabda-együttese

2024. február 14., 16:26

Az alapszakaszt követően már a legjobbak között vitézkedik a Haladás női röplabda-együttese. Mucsi Péter tanítványai a felsőházi rájátszást a feljutásra és bajnoki címre is esélyes Szolnok ellen kezdték. Az erősen tartalékos összeállítás dacára közel álltak a szombathelyiek ahhoz, hogy meglepetést okozzanak.

Az alapszakaszt követően már a legjobbak között vitézkedik a Haladás női röplabda-együttese

Második helyen fejezte be a Haladás VSE női másodosztályú röplabda csapat a nyugati csoport alapszakaszának küzdelmeit. A régiók két-két legjobb együttese közös felsőházba került, a dobogós helyek sorsa körmérkőzéseken dől el. Több olyan csapattal is találkozik majd a szombathelyi alakulat, amellyel korábban még sosem játszott tétmérkőzést. Így volt ez a szombati Szolnok elleni összecsapáson is, ahol a vasi lányok meglepetésre készültek.

Mucsi Péter - vezetőedző, Haladás VSE

Azt azért elvárom a csapattól, hogy nagyon lelkes és nagyon nagy szívű játékot játszanak a pályán és hogy ebből mi jön ki, azt nem tudjuk előre megmondani. Nyilván nem úgy megyünk bele a mérkőzésbe, hogy vesztesek akarunk lenni, úgy készülünk, hogy hazai pályán mindenképpen sikert kell hogy arassunk. Ennek ellenére ez nem egy egyszerű mérkőzés, főleg úgy, hogy hézagos a keretünk - betegségek miatt is - ezért szűkülnek a lehetőségek, de hiszek abban, hogy aki a pályán lesz mindent meg fog tenni, hogy sikeresek legyünk ma.

A tartalékos összeállítás ellenére remekül kezdett a Haladás, alaposan megizzadt a Szolnok. A játékrész derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hazaiak végül a háló közelében nyújtott jobb játékuknak köszönhetően megnyerték az első szettet. A folytatásban rendezte sorait a Szolnok, pontosabb ütéseivel egyenlített. Ezután a szebbik arcát mutatta a Haladás, Avas Viktória és Varga Nóra remeklésével újra nyílttá tették a találkozót. A kritikus pillanatokban azonban a szerencsével is hadilábon álltak a szombathelyiek, akik elveszítették a lélektanilag is fontos harmadik játszmát. Az utolsó szettre még egy nagy rohamot indított a Haladás, azonban a fáradtság miatt már csak megszorongatni tudták a jó erőkből álló keleti csoportelső Szolnokot, és tisztes 3-1-es vereséget szenvedtek.