Hírek

Az autizmussal élőkre és családjaikra hívta fel a figyelmet a Kék futás

2023. szeptember 11., 18:24

Hasonlóak vagyunk, mégis mindannyian mások - Az autizmussal élőkre és családjaikra hívta fel a figyelmet a Kék futás, amit szombaton délelőtt rendeztek meg a Csónakázótónál. Sokan kocogtak együtt az elfogadás és érzékenyítés jegyében. A közös mozgást egészségvédelmi programok követték a skanzenben, szűrővizsgálatokon, tanácsadáson lehetett részt venni.

Az autizmussal élőkre és családjaikra hívta fel a figyelmet a Kék futás

A Derkovits Városrészért Egyesület szervezi a második Derkovits Családi Délutánt szombaton, társulva az AGORA-val. A rendezvény a tavalyihoz képest jóval nagyobb lesz, igyekeznek minden korosztálynak programot kínálni. Légvár, körhinta és koncertek várják a gyerekeket, de az idősebb lakókra is gondoltak.

Prisznyák Benjámin - elnök, Derkovits Városrészért Egyesület

“Bővebb, színesebb program lesz, megpróbáltuk ezt időben is kinyújtani, ezért már délben elkezdünk kipakolni, 2-től este egészen 8-ig, ugye lesz benne egy Dalkommandó is, ahol a nyugdíjasokat is megszólítjuk, a Frédi-féle és a partnerének a közös, ugyancsak egyórás fellépésével, illetve lesz egy fiatalosabb rész is, ahol Domi és Peti fog majd gitározni, tehát ez is egy két új elem, az iskolások bevonása is új elem, így próbáljuk jobban feltölteni a délutánra, hogy egyfolytában legyen program, és ne legyenek üresjáratok, illetve nagyon fontos még, hogy kézműves foglalkozás azt mindig szervezünk, arcfestést, meg egy kézművest.”

A családokat megújult környezet várja. A sportpálya labdafogó hálóját a lakók kérésére megmagasították, és a futballkapukat is felújították. A fitness parkot lekavicsozták. -tól A játszótér renoválása most zajlik. A játékokat lefestik, a hintákat és a gerendákat kicserélik. A területre most másfél millió forintot költenek, de vannak még tervek.

Horváth Soma - önkormányzati képviselő

“Szeretnénk hosszútávon a sportpályának a felületét is megújítani. Ősszel, most már nem először, hanem sokadszorra próbáljuk majd meg füvesíteni ezt a területet, de hosszú távon mindenképpen keresünk olyan pályázati lehetőséget, ami már a városban más pályákon lehetővé tette a gumiburkolatnak a megvalósítását, én bízom benne, hogy a következő években lesz ilyen pályázat.”

A mostani fejlesztéshez a körzet képviselője és Nemény András polgármester is hozzájárult saját fizetéséből.