Hírek

Az Éhen Gyula téren folytatódott a komplex utcatakarítási akció ma délelőtt

2023. május 18., 10:40

A SZOVA és a SZOMPARK munkatársai nagy létszámban, több géppel tisztították az utakat, nyírták a füvet, gondozták az ágyásokat, és felfestették a parkolók megkopott útburkolati jeleit.

Az Éhen Gyula téren folytatódott a komplex utcatakarítási akció ma délelőtt

Lezárták a parkolókat az Éhen Gyula téren, így könnyen hozzáférhettek a seprőgépek a járdaszegélyhez. A SZOVA 3 gépe és 12 munkatársa dolgozott a területen.

A SZOMPARK dolgozói parkfenntartási munkákat végeztek: gyomlálták az ágyásokat, levágták a fák lelógó ágait és füvet nyírtak. A helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Horváth Soma, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester felidézte, hogy 2019-ben korszakváltás történt a parkfenntartásban, több pénzt költ rá a város, a SZOMPARK-nál és a SZOVA-nál gépparkfejlesztés is történt. Az utcatakarítási akciót azzal a céllal indították, hogy a normál ütemezésen kívül is alaposan megtisztítsák a város forgalmas pontjait. Az egyik kiemelt helyszín a vasútállomás előtti tér.

Bokányi Adrienn - önkormányzati képviselő
"Nagyon sok a társasház, sokan élnek itt. Tőlük kaptam olyan jelzéseket, hogy kérik a segítségünket abban, hogy tisztább, rendezettebb legyen a terület. Kereskedelmi egységek vannak itt, a város minden pontjáról járnak ide az emberek. Itt a vasútálomás, akik Szombathelyre érkeznek, az első dolog, amivel szembesülnek a városban, az Éhen Gyula tér állapota, ezért kiemelten fontosnak tartottam, hogy az Éhen Gyula tér bekerüljön az utcatakarítási helyszínek közé."

A parkfenntartó cégnek most a fűnyírás adja a legtöbb feladatot. Az intenzív esőzés lassítja a munkát, 3-4 napig nem is tudtak dolgozni, ezt hétvégi munkavégzéssel pótolták. A szezonban már másodszor nyírják a város zöldterületeit, 70-80 százaléknál tartanak.

Izer Gábor - ügyvezető, SZOMPARK
"Az első kör fűnyírás május első hetében megvolt 99 százalékban. Egy-két helyen volt elmaradás. Úgy terveztük, hogy erre a hétvégére meglenne a második kör fűnyírás is, ebbe szólt bele az időjárás, így a saját terveinkhez képest kb. egy hetes csúszásban vagyunk. Ha az idő így marad, és a szél felszárítja a területeket, akkor május végére a második kör fűnyírás is megvan, ami elég jó teljesítmény akár a tavalyi évhez vagy az előző időszakhoz képest."

A közgyűlés nemrég arról döntött, hogy még egy rézsűkaszás traktort vásárolhat a SZOMPARK, a gépet már meg is rendelték, ezzel tartják majd karban az árokpartokat. Az utcatakarítási akció június 29-ig tart, még 10-12 helyszín van hátra.