MNB - 2
MNB

Hírek

Az életnek tanulunk - a Genius Savariensis Alapítvány szabadegyeteme

2013. augusztus 13., 16:55

Az új oktatási forma a Savaria Karnevál hétvégéjén mutatkozik be először a szombathelyieknek.

Az életnek tanulunk - a Genius Savariensis Alapítvány szabadegyeteme

Akár az okos telefonok is szolgálatába állhatnak majd az új, szombathelyi szabadegyetem hallgatóinak-ezzel is gazdagítva az ismeretszerzés lehetőségeit. Ám a képzés nem pusztán a modern technikai eszközök használatával kíván újat hozni az irodalmi,építészeti, helytörténeti ismeretek rendhagyó átadásával.

Pusztay János, alapító, Genius Savariensis Szabadegyetem
A város polgárai legyenek a jelenleginél műveltebbek,ismerjék meg jobban- mint ahogy ma ismerik- a városukat,megyéjüket.Öntudatos,jobban képzett, műveltebb állampolgárokat szeretnénk nevelni, illetve ehhez a neveléshez szeretnénk hozzájárulni a saját eszközeinkkel.

A szabadegyetem hivatalosan szeptemberben indul-ám a városlakók ennél hamarabb, a Savaria Karnevál hétvégéjén már ismerkedhetnek vele. Az érdeklődők két helyszínen, az Iseumban és a Zsidó udvarban is hallgathatnak majd rövid előadásokat a szabadegyetem oktatóitól. Megtudhatják hogyan lett Savaria pannoniai kolónia, hallanak vizsgákról és vizsgáztatókról a szombathelyi líceumban, megismerhetik Szily János püspök elképzeléseit a település jövőjéről, s lesz előadás azzal a sokatmondó címmel is:Szombathely példaképpé válik. A Genius Savariensis Szabadegyetem tanévnyitója szeptember 30-án várja majd a hallgatókat.