Hírek

Az ELTE helyben van

2017. április 21., 15:53

Milyen esélyekkel újul meg a közgazdászképzés Szombathelyen? Hogyan bővítheti az egyetem a kapcsolatait a gazdaság szereplőivel? Erről szólt „Az ELTE helyben van” című társadalomtudományi kerekasztal beszélgetés az ELTE Savaria Egyetemi Központban.

Az ELTE helyben van

Elsősorban a közgazdasági képzések, ezen belül is a szakfejlesztési tervek jelentették annak a kerekesztal beszélgetésnek a vezérfonalát, amelynek célja az Eötvös Loránd Tudományegyetem karainak bemutatkozása volt.  Az öregdiákokat Illés Károly, alpolgármester képviselte, aki maga is a szombathelyi intézményben szerzett közgazdasági végzettséget.

Illés Károly - alpolgármester
"Amikor én idejártam akkor elég nagy létszámmal indult maga a képzés, és a végzett hallgatók is úgy gondolom, hogy elég komoly oktatásban részesültek, budapesti, neves előadók jártak akkor még ide."

A rendezvény házigazdái, a szombathelyi Közgazdaságtudományi Tanszékcsoport oktatói kiemelték, hogy a felvételi jelentkezési statisztikákat alapján valós igény mutatkozik a gazdasági képzésekre a régióban. Az anyaintézmény Társadalomtudományi Karának dékánja a közeljövő feladatairól és fejlesztéseiről beszélt.

Juhász Gábor - dékán, ELTE Társadalomtudományi Kar
"Az elképzeléseink azok lennének, hogy a tanszékcsoportból itt egy tanszéket, aztán egy intézetet próbálnánk fejleszteni. A jelentkezési adatok alapján ez úgy tűnik, hogy lehetséges, tehát most 130 első helyes jelentkező van erre a két szakra ami Szombathelyen került meghirdetésre."

A képzések esetében a már meglévő szakok mellett a közeljövőben cél  a turizmus-vendéglátás duális alapképzés beindítása.  Terveznek egy  ösztöndíjpályázatot is azoknak az önköltséges hallgatóknak a támogatására, akik kiváló  eredményeket érnek el tanulmányaik során.