Hírek

Az idei a nyolcadik nyár, hogy éjszakai fagylaltozásra hívják a szombathelyieket

2025. augusztus 11., 08:17

Sós karamell, epres pezsgő, limoncello - Az idei a nyolcadik nyár, hogy éjszakai fagylaltozásra hívják a szombathelyieket a város legrégibb cukrászdájába, ezúttal is az Érezd Szombathelyt! programsorozat részeként. A többség még mindig a klasszikus, közkedvelt ízeket keresi.

Az idei a nyolcadik nyár, hogy éjszakai fagylaltozásra hívják a szombathelyieket

Még az utcán is állt a sor az Érezd Szombathelyt programsorozat részeként meghirdetett Éjszakai fagylaltozáson csütörtökön. Nyolcadik éve már, hogy Szombathely legrégibb cukrászdája nyáron – ha az időjárás is engedi – kéthetente, este nyolc órától éjfélig klasszikus és különleges fagylaltokkal, süteményekkel, hangulatos fényekkel és zenével várja a szombathelyieket, környékbelieket.

Mészáros Gábor – tulajdonos, Mészáros Cukrászda
„Pont azt a hangulatot szerettük volna, amit elértünk, hogy egy kicsit legyen egy ilyen piknikezős hangulat, kicsit közelebb hozzuk az emberekhez a cukrászatnak a világát. Hogy nemcsak arról szól, hogy beülünk egy süteményre, hanem lehet este is egyet hűvösben, kellemesen baráti társasággal, egy pohár bor mellett, ami amúgy nálunk a régmúltból fakadóan ugye nem elérhető, hogy mondjuk egy fröccs mellett, pohár bor mellett, aperol spritz mellett is lehessen egyet fagylaltozni, süteményezni.”

A háttérzenéről DJ gondoskodott, a családok, baráti társaságok padokon és plédeken ülve beszélgettek a kellemesen hűvös nyári estén. Ami a fagylaltokat illeti a többség inkább a klasszikus ízeket keresi. Továbbra is népszerű a pirított cukorból főzött karamell, a kandírozott narancshéjjal készült puncs, vagy a tojássárgájából megalkotott vanília. És abszolút kedvencnek számítanak a friss, jóízű gyümölcsből készült fagylaltok.
Grabarits Ágnes
„Megeszem a puncsot is, csokit, vaníliát is, de én gyümölcsimádó vagyok, rengeteg gyümölcsöt eszek és így a fagyiban is inkább azt szeretem.”

Sári Zsuzsanna limoncellót és sós karamellát választott. Ő Kanadában él, három hétre jött haza a barátokhoz, rokonokhoz, közös program lett az éjszakai fagyizás.

Sári Zsuzsanna
„Szeretem, amikor picit sós ízű, szeretem a sós ízű, az ilyen sós dolgok. Meg, hogy hívják? Füge. Füge fagylalt, az is finom, igen”

Még két alkalommal szerveznek éjszakai fagylaltozást: a Savaria karnevál előtti csütörtökön és szeptember elején.