Hírek

Az iskolák már készülnek a következő tanévre

2011. július 01., 11:32

Még csak pár hete tart a szünidő, az iskolák azonban már megkezdték a felkészülést a következő tanévre. A nyári hónapok a nagytakarításnak, a tisztasági festésnek, az új felszerelések beszerelésének és a korszerűsítési munkáknak az ideje.

Az iskolák már készülnek a következő tanévre

Így van ez a Zrínyi-iskolában is, ahová várhatóan jövő héten érkeznek az új digitális táblák, de már több felújításon is túl vannak.

A folyosók, tantermek már hetek óta üresek, csak a takarítók végzik munkájukat, ők tartják rendben az iskolát. Jövő héttől azonban újra élet költözik az épületbe, hiszen várhatóan akkor érkeznek majd az új eszközök. A régi táblák már lekerültek a tantermek faláról, de nem ez az egyetlen munka: elő kell készíteni a terepet a digitális táblák felszereléséhez.

Az önkormányzat segítségével 11 új digitális táblát és 68 számítógépet kap az iskola. 3 éve húzódott már a pályázat, most végre teljesül az intézmény vágya - mondja az igazgató.

Nagy Attila igazgató, Zrínyi Ilona Általános Iskola
"Ezeknek a digitális tábláknak a kiépítéséhez mindenképpen szükséges a fogadókörnyezet biztosítása, amelybe beletartozik az elektromos hálózat fejlesztése, hogy elbírják ezeknek a gépeknek az energiaigényét, továbbá megfelelő WIFI hálózat kiépítése."

Bár internet elérhetőség eddig is volt az iskolában most a kisebb, Rákóczi utcai épületben is kiépítik a hálózatot. Itt egy új számítógépes termet alakítottak ki.

Emellett ebben az épületben is megújult már majdnem minden tanterem. Új szalagparkettát, küszöböket és falburkolatot kaptak a helyiségek, így a kisiskolások szeptemberben egy szebb környezetben kezdhetik meg a tanévet.