Hírek

Az NLG tornacsarnokában lépett pályára a Szombathelyi Sportiskola kosárlabda leány csapata

2023. január 25., 21:21

A csapat az U12-es mezőny számára kiírt Gyermek Kupa fordulójában a Nagykanizsa együttesével mérte össze tudását, hazai pályán.

Az NLG tornacsarnokában lépett pályára a Szombathelyi Sportiskola kosárlabda leány csapata

Hétvégén a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tornacsarnokában folytatódott az U12-es korosztály számára kiírt gyermek kupa. A hazai színeket képviselői sportiskolás lányok a Kanizsai Kosárlabda Klubbal játszottak közönségszórakoztató mérkőzést. Már a feldobás után magához ragadta a kezdeményezést a vasi csapat, és tudatos védekezés mellett hatékony támadójátékkal lepte meg ellenfelét. Hiába kért időt a zalaiak mestere, nem sikerült megtörni a szombathelyi lányok lendületét. Minden támadásnál alaposan megjáratták a labdát, és csak a biztosnak tűnő helyzetekből vállalkoztak dobásokra a hazai játékosok. A félidőre már eldőlt a találkozó sorsa, hiszen a sportiskolás lányok 27 pontos előnyre tettek szert. A második felvonásban a cserejátékosok is nagyobb szerephez jutottak, és újabb taktikai elemeket is gyakorolhattak a szombathelyiek.

Wothné Edelényi Edina - vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola U12
- Azt gondolom, hogy nem kell készülni taktikailag, technikailag a gyerekeknek. Én azt szoktam kérni tőlük, hogy amiket edzéseken gyakorlunk, próbálják meg azt a mérkőzés szituációkban teljesíteni. Én meg tudom dicsérni őket, mert ma láttam olyan dolgokat, amit a héten gyakoroltunk. 

A sportiskolás lányok végig vezetve arattak magabiztos, 52:19 arányú győzelmet. A szombathelyi csapat ebből a sikerből meríthet erőt a soron következő találkozókra.