Hírek

Az oktatás minőségi fejlesztését szolgálja a Dési-iskola új programja

2013. május 16., 17:54

Pályázati pénzből nemcsak a  pedagógusok továbbképzésére nyílik lehetőség, hanem egészségnapok, sportprogramok, táborok rendezésére is. A cél egy otthonos iskola kialakítása.

Az oktatás minőségi fejlesztését szolgálja a Dési-iskola új programja

Bár a mozdulatok nem voltak tökéletesek, de ez most nem számított. Még a fiúk is örömmel táncoltak a Dési-iskola aulájában. Ez is része volt az iskolai Egészségnapnak.  A diákok sok mindent kipróbálhattak.

Básti Vivien
A kosárlabdát, volt udvari, szabadban. és most jöttünk erre a gyümölcskóstolóra.

"A banán miért emelkedik ki a többi gyümölcs közül? Mert magas a káliumtartalma."

A gyümölcsök kedvező élettani hatásairól, az egészséges táplálkozás szerepéről, fontosságáról is beszéltek a tanárok. A diákok azt mondják: lehetőségeikhez mérten igyekeznek minél többet megtenni az egészségük megőrzéséért.

Kocsis Adrienn
KEVESET SPORTOLOK, DE EGÉSZSÉGESEN PRÓBÁLOK TÁPLÁLKOZNI.

Többek között az egészséges életmódra nevelés is központi szerepet játszik a Dési-iskola legújabb programjában. Közel 46 millió forintot nyertek egy pályázaton. A hatékonyabb oktatómunka érdekében a pedagógusok képzéseken vesznek majd részt, ahol új módszereket sajátíthatnak el. A legfontosabb feladat a diákok készség- és képességfejlesztése. A program lehetőséget nyújt digitális, sport- és egyéb taneszközök vásárlására is. Az igazgtó azt mondja: a cél egy olyan iskola létrehozása, ahol a diákok és tanárok egyaránt otthonosan érzik magukat.

Kiss Péter, igazagató
A pedagógusok korszerű oktatást, tanítást tudnak a gyerekekkel, kooperatívan végezni. A gyerekek pedig részesülnek mindazokból az ismeretekből, kompetenciákból amikkel a programokon keresztül, gyakorlatorientáltan, tevékenység központúan megfogunk tudni valósítani.

A diákok a jövő héten indulnak erdei iskolába. Az öko-tábor is része programnak. Nyáron nyelvi táborban vehetnek részt a gyerekek, Ausztriában. Mindezért most  nem kell fizetniük a családoknak. Mindent a támogatási forrásból finanszíroznak. Így minden diák és minden pedagógus bekapcsolódhat a programokba.