Hírek

Az önkormányzat, civil szervezetek, sőt magánemberek is adakoznak karácsony előtt

2012. december 20., 17:14

A Markusovszky Kórháznak szülők ajánlottak fel újabb infúziós állványokat, a városvezetők  pedig szociális- és gyermekintéz-ményekbe vittek használat tárgyakat. A hátrányos helyzetű családoknak az Egyházmegyei Karitász és az Esélyek Háza szervezett ruhaosztást.

Az önkormányzat, civil szervezetek, sőt magánemberek is adakoznak karácsony előtt

A Kórház gyermekosztálya már nem az első karácsonyi ajándékot kapja az idén. Ezt a 10 infúziós állványt büki szülők vásárolták. Egyikük gyermekét kezelték itt, akkor tapasztalta meg, mekkora segítség, ha a kis beteg nincs ágyhoz kötve, és segítség nélkül tud mozogni. 

Horváth Lajos Vállalkozók Bükért Egyesület
Megkérdeztem a nővért, hogy mire lenne szükségük, és mondta, hogy infúziós állványra mindig szükség van.11:15  és most karácsony táján megrendeltük és elhoztuk az egyesület és a munkatársaim nevében.

Az infúziós állványoknak a nővérek is örültek: már el is osztották őket:  a csecsemő-, a gyermek és az intenzív részlegbe kerülnek.
Az önkormányzat vezetői ma több gyermekvédelmi és szociális intézményt kerestek fel. Számítógépeket, kisbútorokat, konyhai eszközöket vittek a legtöbb a helyre. A Gagarin utcai idősek klubjába sem érkeztek üres kézzel: vízmelegítővel és fűnyíróval lepték meg a klubtagokat. 

"Mivel nagyon nagy a területünk, és nagyon aktívak a klubtagjaink, és örömmel vállalták, hogy dolgoznak a kertben, és akkor úgy gondoltuk, kéznél van a fűnyíró és akkor egész évben, illetve a szezonban tudják használni."

Az idősek apró ajándékkal és verssel köszönték meg, hogy gondoltak rájuk.

Puskás Tivadar polgármester
Mindig aranyosan , műsorral készülnek, és mindig megható ajándékokat készítenek számunkra is,   természetesen ilyenkor azokat az ajándékokat hozzuk, amelyek leginkább szükségesek egy-egy intézményben.

Az Esélyek Házában ingyenes ruhaosztást szerveztek. Ezek a holmik hátrányos helyzetű családok karácsonyfája alá kerülnek.

Máté Krisztina
Most ez elutazik hosszú útra a Jézuskához, és utána visszaérkezik a családok átmeneti ottonába, mihozzánk, a gyerekekhez.

Az adományt az Egyházmegyei Karitász ajánlotta fel. A teherautónyi hasznos holmit németországi partenrszervezetük küldte, Münchenben élő magyarok közvetítésével.

Németh Klára irodavezető, Esélyek Háza
Minden olyan dolog, gyerekruha, felnőtt ruha, törülköző, fehérnemű, ami szükséges, lehet válogatni bőven, 50 doboz adomány kerül most szétosztásra.

Hasonló akciót legközelebb tavasszal szerveznek majd, szociális intézményekkel, civil szervezetekkel kapcsolatban álló, rászoruló családok számára.