Hírek

Bájoló Kreatív

2020. április 30., 17:23

A Berzsenyi-könyvtár Bájoló című, irodalmi, zenés barangolásait gondolta tovább és alakította a jelen lehetőségeihez az ötletgazda, Boros Ferenc, így indult útjára az online térben a Bájoló Kreatív elnevezésű sorozat. Az elmúlt 7 évben csaknem 30 fiatal tehetség mutatkozott be a könyvtárban, köztük szövegírók és dalszerző-énekesek. Őket szólítják most meg egy izgalmas, kreatív ötlettel.

Bájoló Kreatív

Boros Ferenc - könyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár
Többen megfogalmazták, milyen jó és érdekes lenne, ha ezek a tehetséges fiatalok egy-egy dal erejéig közösen, egymást segítve alkotnának. Egymásnak írnának dalszöveget vagy a meglévő dalszöveget megzenésítenék, előadnák. Ezt az alapötletet egy picit megfűszerezzük azzal, hogy a jelenleg résztvevő alkotók személye egymás számára ismeretlen.

Az első alkalommal a szerkesztő döntötte el, hogy kik lesznek a szerzőtársak. Kóbor Zsóka előadó-partnere, Polgár Patrik kapta a feladatot, hogy írjon dalszöveget, és videó segítségével dokumentálja az alkotás folyamatát is.

Polgár Patrik - szövegíró, dalszerző
Szerintem a jelenlegi helyzet kapcsán biztos, hogy a melankóliáé lesz a főszerep, tehát kétlem, hogy most valami vidám témát fogok írni, de nem tudom, ez az egész alkotási folyamat néma egyszer csak beindul, és valahogy végződik.

Patrik otthon, egyedül dolgott, fogalma sem volt róla, hogy Doma Bence gitáros-énekes kapja meg az elkészült szöveget. Az Újvilág Utca és a Karak zenekar egykori tagja előbb a dallamra koncentrált, majd nekiállt a hangszerelésnek.

Doma Bence - gitáros, énekes
Amikor bajba kerülök egy dal megírásával kapcsolatban, ide szoktam kijönni a mezőre kicsit átgondolni a dolgokat, ez ez esetben sem történt másként, főként ami a legnagyobb nehézség volt ebben, az a refrén számomra.

A kész alkotást végül mindkét szerző megkapta, csak ekkor lepleződtek le egymás előtt.

A Bájoló Kreatív rendszeresen jelentkezik új szerzeményekkel és a születésüket megörökítő kisfilmekkel, amelyeket a könyvtár YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán tesznek közzé.