Hírek

Astra Bírókert-Viktória: 2:1

2012. május 17., 17:24

Nem sikerült a címvédés a Viktória-Trend Optika FC csapatának a női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. A szombathelyiek 2:1 arányú vereséget szenvedtek a Balatonfüreden lejátszott fináléban az Astra-Bíró Kert együttesétől.Nem sikerült a címvédés a Viktória-Trend Optika FC csapatának a női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. A szombathelyiek 2:1 arányú vereséget szenvedtek a Balatonfüreden lejátszott fináléban az Astra-Bíró Kert együttesétől.

Astra Bírókert-Viktória: 2:1

Szeles, hűvös időben rendezték meg Balatonfüreden a női labdarúgó Magyar Kupa döntőjét, melyen a címvédő Viktória az Astra együttesével csapott össze. Eseménytelen első félidő után a mérkőzés 77. percében szerzett vezetést a fővárosi gárda: a szombathelyi védők bizonytalankodását kihasználva Szabó Boglárka lőtt a vasiak kapujának jobb alsó sarkába. A bekapott gól után nem sokkal a Viktória is betalált, ám a játékvezető érvénytelenítette Sipos Lilláék szabályosnak tűnő találatát. A 86. percben viszont már összejött az egyenlítés: Rácz Zsófia jó negyven méterről lőtt szabadrúgást és a labda a fővárosiak kapujának bal oldalában kötött ki. A derbi végjátékában azonban jött a fekete leves: Nagy Anett kilépett a vasi védők közül és 13 méterről Szvorda Melinda kaujába gurított. Ez a gól pedig azt jelentette, hogy a mérkőzést 2:1 arányban az Astra nyerte meg.

Nagy Anett labdarúgó, Astra-Bíró Kert FC
Én úgy érzem, hogy sokkal jobban akartunk. Főleg az utolsó 20 percben. Sajnos nem ment jól a játék a csapatnak, de a védekezésünk azért jó volt. Sajnos a támadójátékunk nem. Úgy gondolom, hogy az utolsó 20 percben kitettük a szívünket egymásért és nagyot küzdöttünk a sikerért.

A Viktória-Trend Optika FC a tavalyi aranyérem után idén a második helyen zárt a Magyar Kupában. Ezt pedig egyértelműen csalódásként élték meg a szombathelyi klub háza táján.

Iszak Gábor vezetőedző, Viktória-Trend Optika FC
Megmondom őszintén: a támadójátékunk a mai napon csődöt mondott. Úgy gondolom, hogy ennél sokkal jobban kellett volna játszanunk. Igaz, hogy az ellenfél védői elég szorosan fogták a mi csatárainkat, de ennek ellenére ez nagyon kevés volt. Ez a támadójáték. Sokkal többet vártam a csapattól.

A szombathelyi gárda a kupadöntő elveszítése után a bajnokságban vigasztalódhat. Iszak Gábor együttese jelenleg azonos pontszámmal áll az élen az MTK csapatával, ám a vasiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.