Hírek

Ballagás

2010. április 30., 14:42
Megkezdődtek a ballagások Szombathelyen: a középiskolák többségében ma tartották az ünnepséget. 1700 végzős vesz búcsút iskolájától ezekben a napokban a vasi megyeszékhelyen. Hétfőn a magyar írásbeli vizsgákkal megkezdődnek az érettségik.
Ballagás

Rózsával a kezükben, tarisznyával a vállukon várták a Puskás iskola végzősei, hogy még egyszer, utoljára végigjárhassák a tantermeket. A feldíszített folyosókon az itt maradók álltak sorfalat. Hét osztály végez idén a szakképzőben.

Balogh Gabriella - igazgató, Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola
"150 tanuló ballag, két részre oszthatók: van három érettségiző osztály, a többiek szakmai vizsgákra készülnek."

Az udvaron napsütéses tavaszi időben folytatódott az ünnepség. Gazdát cserélt az iskola zászlója, majd a végzősök emlékeztek az iskolában töltött évekre. Az igazgatónő beszédében hangúlyozta, mindig igyekeztek megfelelő körülményeket teremteni a tanuláshoz és piacképes szakmához juttatni minden itt tanuló diákot. A Bolyai gimnáziumban három osztály végez idén. A diákok többsége egyetemen, főiskolán tanul tovább.

Dr. Lenner Tibor - igazgató, Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
"Kiléptek az iskola kapuin a nagybetűs életbe, ezentúl magatok szervezitek mindennapjaitokat."

Gadányi Károly a Savaria Egyetemi Központ elnök-rektorhelyettese virággal búcsúzott a végzősöktől, a megyei közgyűlés elnöke pedig levélben küldte el köszöntő szavait. Az ünnepségeket követően két napos  pihenés vár a diákokra, hétfőn pedig megkezdődnek az érettségik. Szombathelyen 1360-an vizsgáznak, elsőként magyar nyelv és irodalomból.