MNB - 2
MNB

Hírek

Ballagnak a nyolcadikosok

2016. június 16., 16:32

Ballagások, tanévzáró ünnepélyek zajlottak ma a szombathelyi általános iskolákban. Volt, ahol a tantermekben, személyes hangú műsorral búcsúzkodtak a nyolcadikosok, de sok helyen a hivatalos ballagást is megtartották. Közben a kisebbeknek játékkal telt az utolsó tanítási nap.

Ballagnak a nyolcadikosok

Most múlik pontosan és Tanárhimnusz - ezeket a dalokat is elénekelték a Gothard-iskola nyolcadikosai a mai bensőséges hangulatú búcsúműsorukban, amelyet a tanáraiknak adtak. Ez az esemény nem pótolja a hivatalos ballagást, de a jelentősége legalább akkora: közös élményeiket elevenítették fel a pedagógusok és a gyerekek. Egy elképzelt osztályozó értekezletről filmet is készítettek.

Nagy Georgina - 8. osztályos tanuló, Gothard-iskola
“Sokszor elröhögtük magunkat, amikor nem kellett volna, ezért sokszor újra kellett venni, és nagyon jól éreztük a forgatáson magunkat.”

Az osztály ezekben a napokban van utoljára együtt, ősztől elválnak az útjaik.

Prieger Panna - 8. osztályos tanuló, Gothard-iskola
“Én a Bolyaiba megyek, de vegyesen megyünk szakközépiskolákba, valamint gimnáziumokba is, úgy nagyjából fele-fele arányban.”

A Paragvári Utcai Általános Iskolában ma a folyosókon ballagtak végig a végzősök, és amíg ők búcsúzkodtak, a kisebbek már a nyarat tervezték.

Katona-Tóth Márton - 2. osztályos tanuló, Paragvári utcai iskola
“Aztán találkozunk az egyik barátommal, megyünk a szülinapjára, és akkor megyünk ilyen táborokba, találkozok a Lídiával.”

A tornaterem zsúfolásig megtelt, mire a nyolcadikosok megérkeztek az ünnepély helyszínére. A Himnusz dallamai után az iskolában maradó diákok beszéddel vettek búcsút a ballagóktól, majd az énekkar adott műsort. A Paragvári Utcai Általános Iskolában idén négy osztály hagyja el az intézmény kapuját.